afbeelding bericht

De voor- en nadelen van een tussenjaar

Even op adem komen na alle stress van het eindexamen. Sommigen kijken er al jaren naar uit, anderen zien het als een kans na bijvoorbeeld een afwijzing van hun droomstudie of hebben nog teveel twijfels over wat ze moeten gaan studeren.

meer lezen
afbeelding bericht

Examen checklist: alle essentiële info op een rij

De eindexamens staan voor de deur. Ben jij al begonnen met leren of heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoe kun je je het beste voorbereiden op deze belangrijke periode en wat is handig om te weten? Bekijk de checklist.

meer lezen
afbeelding bericht

Vier dingen die ik had willen weten voordat ik ging studeren

Toen ik na de middelbare school ging studeren, dacht ik dat het niet veel voorstelde. Zo anders kon het toch niet zijn? Maar dat viel flink tegen en ik kwam erachter dat studeren echt andere koek is.

meer lezen
afbeelding bericht

Binnenkort naar een open dag? Check deze tips!

Of je nou in de vierde zit of al in je eindexamenjaar, de kans is groot dat jij binnenkort een open dag bezoekt. Je kunt er natuurlijk blanco heen gaan, maar met een beetje voorbereiding haal je meer uit je open dag.

meer lezen
afbeelding bericht

Alles wat je moet weten over numerus fixus opleidingen

Er zijn verschillende opleidingen waarvoor je je vóór 15 januari al moet inschrijven, genaamd numerus-fixus-studies. Wat betekent dat eigenlijk en waar moet je rekening mee houden?

meer lezen
afbeelding bericht

Aanmelddeadline 1 mei: dit moet je weten

Wil jij komend jaar studeren? Meld je dan voor 1 mei aan voor tenminste één opleiding! Twijfel je nog over je keuze? Geen probleem! Tot 31 augustus kun je nog switchen. Lees hier de belangrijkste vragen en antwoorden over je aanmelding.

meer lezen
afbeelding bericht

Verbeter je schoolprestaties met deze tips

Deadlines, toetsen, feestjes, familieverplichtingen, jouw agenda staat er vast ook vol mee. Behalve een goede planning en het vinden van balans, zijn er nog andere dingen belangrijk om je gefocust en fit te houden.

meer lezen
afbeelding bericht

Zo hak jij die studiekeuzeknoop door

Als jij straks de deur van je middelbare school sluit, gaat direct een andere open. Ga jij studeren volgend jaar? Dan heb je misschien al een shortlist met studies, maar hoe hak je die knoop door? Deze 7 tips helpen jou daarbij.

meer lezen
afbeelding bericht

Ook last van soggen?

Je kent het wel. Nooit je kamer opruimen, maar nu je echt moet studeren voor je toetsweek, moet die kamer opeens netjes. Een typisch gevalletje van sog (studieontwijkend gedrag) ofwel uitstelgedrag. Heb jij hier last van? Lees Kenny's tips!

meer lezen
afbeelding bericht

Van de schoolbanken naar de collegebanken: een gids voor een onbezorgde overgang

De middelbareschool zit er (bijna) op, de volgende grote stap staat voor de deur: studeren. Welk niveau je ook volgt, de overgang is een spannende ervaring.

meer lezen