afbeelding bericht

Open dag: zo prik jij door de mooie praatjes heen!

Zit je net in de bovenbouw, moet je je gaan verdiepen in je studiekeuze. Wat wil jij studeren en vooral ook waar? Hoe zinvol zijn open dagen als alle opleidingen zich alleen van hun beste kant laten zien? Met deze tips & tricks prik jij daar dwars doorheen.

meer lezen
afbeelding bericht

Vier tips om je studietijd superefficiënt te gebruiken

In minder tijd beter leren en goede cijfers halen. Dat willen we allemaal. Het leuke is: dit kan gewoon! Met deze tips leer je super efficient en houdt je meer tijd over om leuke dingen te doen.

meer lezen
afbeelding bericht

Toegepaste Psychologie: je leert veel over jezelf

Veel scholieren kiezen voor Toegepaste Psychologie omdat ze gefascineerd zijn door het gedrag van mensen en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Maar kan dat wel? En hoe zit het met de baankansen?

meer lezen
afbeelding bericht

Rechten studeren? Goede baankans, maar je zit veel met je neus in de (wet)boeken

Rechtsgeleerdheid is een populaire studie. Veel scholieren willen advocaat worden. Maar klopt het beeld dat zij van de studie hebben wel? Hoe zit het echt en welke alternatieven zijn er?

meer lezen
afbeelding bericht

Criminologie: in het echt ook zo spannend?

Criminologie is al jaren één van de populairste studies, maar waarom is het zo populair? En kloppen die redenen ook? Lees hier hoe het echt zit, je kansen op de arbeidsmarkt en eventuele alternatieven.

meer lezen
afbeelding bericht

Zo hak jij die studiekeuzeknoop door

Waar na dit schooljaar een deur sluit, gaat direct een andere open. Ga jij studeren volgend jaar? Dan heb je misschien al een shortlist met studies, maar hoe hak je die knoop door? Deze tien tips helpen jou daarbij.

meer lezen
afbeelding bericht

De populairste studies van 2021-2022

Geneeskunde, Psychologie en Criminologie zijn al jaren de populairste studies, maar waarom zijn ze zo populair? Lees hier van de vijf populairste studies of jouw beeld van de studie wel klopt, wat de studie echt inhoudt en de alternatieven.

meer lezen
afbeelding bericht

Dit is wat je écht leert bij Psychologie

Psychologie is al jaren één van de populairste studies. Veel scholieren kiezen hiervoor omdat ze anderen willen helpen en zichzelf beter willen leren kennen. Is dat echt wat je leert bij deze studie en wat zijn je baankansen?

meer lezen
afbeelding bericht

Waarom wel of niet kiezen voor Geneeskunde

Geneeskunde is al jarenlang de populairste studie, maar waarom? Hebben scholieren teveel naar spannende ziekenhuisseries gekeken? Klopt dit beeld wel? Lees hier alles wat je moet weten en welke alternatieven er zijn.

meer lezen
afbeelding bericht

Vijf dingen die ik had willen weten voordat ik begon met studeren

Studeren, yeah! Het is anders dan de middelbare school want je lesstof vermenigvuldigt zich aanzienlijk en je punten werken anders. Tentamens zijn nog steeds gewoon toetsen die je kunt halen...

meer lezen