afbeelding bericht

De nieuwste én populairste studies van 2023

Vind jij het lastig om een studie te kiezen? Je bent zeker niet de enige! Omdat er zoveel studies zijn, helpen we je graag op weg in studiekeuzeland en daarom zetten we een aantal gloednieuwe en de populairste studies voor je op een rij.

meer lezen
afbeelding bericht

Alleen op reis in je tussenjaar? Dit moet je weten!

Kies jij voor een soloreis in je tussenjaar? Bijvoorbeeld om een nieuwe taal te leren, vrijwilligerswerk te doen, of nieuwe ervaringen op te doen in het buitenland. Lees hier waar je op letten.

meer lezen
afbeelding bericht

Stress: wat gebeurt er in je lijf en wat doe je eraan?

De laatste fase van je middelbare school is eindelijk aangebroken. Alleen nog even eindexamen doen. Dat kan best stressvol zijn. Met deze tips weet jij wat je moet doen als je stress voelt opkomen.

meer lezen
afbeelding bericht

7 tips om je goede voornemens vol te houden

Met het nieuwe jaar in zicht, komen ook de goede voornemens tevoorschijn. Of het nu gaat om gezonder leven, betere cijfers halen, minder snoepen, of meer sparen, het blijft lastig het ook écht vol te houden. Met deze tips gaat dat jou zeker lukken!

meer lezen
afbeelding bericht

In twee jaar een hbo-diploma? Kies voor een ad!

Zit jij op de havo en overweeg je een hbo-opleiding, maar wil je liever niet vier jaar studeren? Denk dan eens aan een associate degree, een praktijkgerichte tweejarige opleiding met na afloop een volwaardig hbo-diploma.

meer lezen
afbeelding bericht

De leukste bijbaantjes tijdens de zomervakantie

Als de zomervakantie begint, slaat al gauw de verveling toe. Voorkomen dat je je gaat vervelen in de zomervakantie én een lekker zakcentje verdienen? Ga eens op zoek naar een leuke vakantiebaan om je bankrekening mee te vullen. Met deze baantjes kom jij je zomer door.

meer lezen
afbeelding bericht

Examens of toetsweek voor de deur? Check deze 5 tips

Binnenkort starten de twee meest spannende weken van het voorgezet onderwijs, namelijk het eindexamen! Misschien ben je al hard aan het leren voor je examens, of heb je nog een laatste toetsweek waar je voor moet ploeteren.

meer lezen
afbeelding bericht

Nooit meer last van prestatiedruk

Een beetje druk is goed voor je prestaties. Maar te veel druk kan je het gevoel geven dat je de controle verliest. Hoe zorg je voor een goed evenwicht? Wij hebben vier tips voor je als je last hebt van te veel prestatiedruk.

meer lezen
afbeelding bericht

Waarom Nederlands studeren een goede keus is

Hoe vind jij het vak Nederlands op school? Nynke de Haan*, die nu Nederlands studeert, vond het schoolvak in elk geval niet leuk. Met hoogleraar Nederlands Marc van Oostendorp* legt ze uit waarom de studie wél leuk is en dat scholieren vaak een heel verkeerd beeld hebben.

meer lezen
afbeelding bericht

Wil jij een numerus fixus studie doen? Dit moet je weten!

Jij wilt je aanmelden voor een studie met numerus fixus. Bij een fixus studie wordt niet iedereen die zich aanmeldt toegelaten en is er dus een beperkt aantal plekken. Lees hier waar je op moet letten.

meer lezen