afbeelding bericht

Werken bij de EU: ‘Besluiten in Europa hebben gevolgen voor iedereen’

Wouter le Rütte (26) doet een traineeship bij de Europese Commissie. Zijn kennis over hoe het er in Europa aan toegaat kan hij voor zijn latere carrière goed gebruiken.

meer lezen
afbeelding bericht

Geslaagd of niet?

Eindelijk is het zover. De dag waarop we al weken of eigenlijk de afgelopen zes jaar, hebben gewacht. De dag van opluchting, blijdschap of verdriet. Kim vraagt zich af, is het wel goed gegaan? En zo niet? Wat ga ik dan volgend jaar doen?

meer lezen
afbeelding bericht

Spaans leren in Costa Rica

Merijn (18) ging na zijn vwo voor vijf maanden naar Costa Rica om Spaans te leren. “Bij aankomst in het gastgezin voelde ik me direct op mijn gemak, ook al spreek ik geen woord Spaans en zij geen Engels. Maar halfbakken gebarentaal is ook communicatie”

meer lezen
afbeelding bericht

Stage in Zuid-Afrika: ‘Met leuke huisgenoten voel je je sneller thuis.’

Kirsten Tijssen (22) studeert Bedrijfskunde aan Hogeschool Rotterdam. Ze deed haar derdejaars stage in Zuid-Afrika “In Zuid-Afrika kennen ze het begrip hbo niet.'

meer lezen
afbeelding bericht

Bereid je voor op je examens of toetsweek met deze studietips

De eindexamens en toetsweken beginnen binnenkort weer. Dat betekent STRESS voor veel scholieren. Kim (Qompas-redactie) heeft de beste tips voor je op een rij gezet.

meer lezen
afbeelding bericht

Beleef de leukste zomer ever! Maartje geeft tips

De zomervakantie staat voor de deur! Eindelijk tijd om te chillen en op vakantie te gaan. Mocht je je tussendoor toch vervelen, lees dan deze vijftien tips van Maartje Calis. Zo heb jij een onvergetelijke zomer.

meer lezen
afbeelding bericht

Jaartje buitenland doet wonderen

Ga jij nog niet studeren volgend jaar? Dan heb je tijd om je grenzen te verleggen en te ontdekken wie je bent en wat je echt wilt. Lees de avonturen van Merijn, Maartje, Kirsten en Britt in Costa Rica, San Diego, Nepal en Zuid Afrika

meer lezen
afbeelding bericht

Het leven in California ontdekken

Maartje Calis (18) studeerde na haar vwo-examen tijdelijk in San Diego (USA). “Toen ik op het vliegveld mijn familie en vrienden uitzwaaide, voelde ik de adrenaline door mijn lijf gieren. Vanaf nu zou ik – en ik alleen – alles moeten regelen.

meer lezen
afbeelding bericht

Back to basic in Nepal

Britt Vergunst (22) woont op kamers in Breda. Ze loopt op dit moment stage in Kathmandu (Nepal) voor haar studie International Tourism Management aan de NHTV. Ze koos ervoor ‘back to basic’ te gaan.

meer lezen
afbeelding bericht

Nog steeds geen studie gekozen. Wat nu?

Roos Franck (17) zit in haar havo-eindexamenjaar. Ze wil meteen aan een vervolgstudie beginnen, maar wat precies weet ze nog niet. De deadline van 1 mei nadert. Om duidelijker te krijgen wat ze wil, deed ze de studiekeuzetests van Qompas.

meer lezen