afbeelding bericht

Vijf dingen die ik had willen weten voordat ik begon met studeren

Studeren, yeah! Het is anders dan de middelbare school want je lesstof vermenigvuldigt zich aanzienlijk en je punten werken anders. Tentamens zijn nog steeds gewoon toetsen die je kunt halen...

meer lezen
afbeelding bericht

Een superervaring: naar het buitenland in jouw tussenjaar!

In jouw tussenjaar kun je eindelijk weer zonder belemmeringen naar het buitenland. Met de trein dwars door Europa, vrijwilligerswerk in Brazilië, studeren in de VS of een taal leren in Costa Rica.

meer lezen
afbeelding bericht

Paar maanden buitenland? Puck deed vrijwilligerswerk in Brazilië

In je tussenjaar kun je eindelijk weer zonder beperkingen reizen naar het buitenland. Puck deed vrijwilligerswerk in Brazilië. ‘Once-in-a-lifetime-experience’.

meer lezen
afbeelding bericht

Met deze studies krijg jij later een goede baan

Houd jij rekening met je baankans en salaris of kies je een studie alleen omdat die je leuk lijkt? Didier Fouarge is hoogleraar Economie en heeft onderzocht met welke studies jij later zeker een baan en een hoog startsalaris krijgt.

meer lezen
afbeelding bericht

Studeren in België: ‘Stappen in België is geweldig en heel goedkoop’

Rianne Brinksma (24) studeert Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Zij wil ook na haar studie in België blijven. ‘Het Vlaamse accent vind ik heel charmant.'

meer lezen
afbeelding bericht

Zes bijbaantjes om lekker te bij te verdienen deze zomer

Naast school wil je ook leuke dingen doen. Dat kost geld. Een bijbaantje is daarom de perfecte oplossing om iets extra’s te verdienen. Lees hier met welke baantjes jij het meest verdient.

meer lezen
afbeelding bericht

Eva reist drie maanden met een rugzak dwars door Europa

Eva (19) werkte het eerste half jaar van haar tussenjaar om te sparen. Nu reist ze drie door Europa met haar interrailpas. Iets voor jou! Lees Eva’s avonturen.

meer lezen
afbeelding bericht

Examens of toetsweek? Deze tips helpen jou slagen!

Of je nu examen doet of je laatste toetsweek van het jaar hebt. In beide gevallen moet je grote hoeveelheden stof in je hoofd stampen. Houd vol en lees deze zeven tips.

meer lezen
afbeelding bericht

Studeren in België: goed, gezellig en goedkoop!

Ieder jaar gaan veel Nederlandse studenten in België studeren. Het is goedkoper dan in Nederland, je vindt snel een kot (kamer), universiteiten en hogescholen staan goed aangeschreven en uitgaan is altijd een feestje.

meer lezen
afbeelding bericht

Studeren in België: ‘De meeste hbo-opleidingen duren drie in plaats van vier jaar’

Jennifer studeert Verloskunde aan de AP Hogeschool Antwerpen. Ze week uit naar België om de numerus fixus te omzeilen. Het studietempo is hoog, maar je bent ook een jaar eerder klaar.

meer lezen