Terug naar het overzicht

Een superervaring: naar het buitenland in jouw tussenjaar!

Een tussenjaar is het perfecte moment om iets van de wereld te zien. Je ontmoet nieuwe mensen, leert andere talen en je staat op eigen benen.

Je kunt nu eindelijk weer zonder belemmeringen naar het buitenlandMet de trein dwars door Europa, vrijwilligerswerk in Brazilië, studeren in de VS of een taal leren in Costa Rica. Wat past bij jou?

Met de trein Europa door

Wil je Europa leren kennen? Koop dan een interrailpas, waarmee je iedere dag op de trein kunt stappen. Eva trok drie maanden door Europa

Vrijwilligerswerk doen 

Wil je wat voor een ander doen? Dan is vrijwilligerswerk een goede optie. Let erop dat je bij een organisatie ook echt iets kunt doen. Kies geen weeshuizenje hebt vaak te maken met kinderen die getraumatiseerd zijn. Steeds nieuwe gezichten, die maar kort blijven, is niet goed voor deze kinderen. Puck deed vrijwilligerswerk in Brazilië, lees hier haar verhaal.

Een taal leren 

Overweeg je een studie in het Engels te gaan doen of misschien wil je juist wel een nieuwe taal leren, zoals Spaans, Italiaans of JapansMerijn vertrok naar Costa Rica om Spaans te leren. Maartje wilde haar Engels verbeteren en studeerde een periode in het Amerikaanse San Diego.

Au pair in het buitenland 

Veel gezinnen over heel de wereld zijn op zoek naar een au pair die voor de kinderen kan zorgen. Je leert de taal en je bent ook aan het werk. Lees het verhaal van Juultje, die als au pair naar Engeland ging.