Terug naar het overzicht

Dé 10 leukste zomerbaantjes

De zomervakantie staat voor de deur! Dagjes weg en leuke activiteiten met vrienden zijn waarschijnlijk al gepland, maar dat kost ook geld. Dus voor iedereen met een leeglopende spaarrekening, bij deze een lijstje met dé tien leukste zomerbaantjes!

1. Vamos a la Playa...!

Wil jij je vrienden voor zijn en alvast een lekker kleurtje krijgen voordat je op vakantie gaat? Ben jij een beetje sociaal aangelegd én een harde werker? Dan is werken in een strandtent echt iets voor jou. Je bent namelijk lekker buiten met je voetjes in het zand, terwijl je bijbruint en bovendien vorm je met je collega’s één grote vriendengroep. Je wilt vooral de afsluitborrels na werktijd echt niet missen. Nog een voordeel is dat de fooi in de zomer lekker aantikt. Heb je meteen wat vakantiegeld bij elkaar gespaard.

2. Surfgirl/dude gezocht!

Ben je graag op het strand maar is de horeca niks voor jou? Dan zou je kunnen werken bij een surf- of zeilschool. Je kan taken verrichten achter de balie of zelfs lessen geven als instructeur. Als je nou niet kan surfen of zeilen, kan je zo wat geld bij elkaar sparen om op kamp te gaan. Win-win!

3. Ga je mee op kamp?

Je kan naast zelf op kamp gaan, ook werken op een (zeil/surf)kamp of camping. Je kan bijvoorbeeld mee als begeleider of werken in het animatieteam. Super leuk en ideaal als zomerbaantje aangezien de kampen vaak in de zomermaanden zijn. Dan kan je na je vakantie weer volledig focussen op school en wie weet hou je er nog leuke vriendschappen aan over.

4. Baby-fever alarm!

Als je geen zin hebt om weken achter elkaar van huis te zijn, maar wel gek bent op kinderen dan kan je een bijbaantje zoeken als oppas. Je kan bijvoorbeeld een post plaatsen op facebook met je profiel en nummer, of in jouw buurt een briefje door de bus doen. Als je wat meer zekerheid wilt kan je ook oppassen via een bedrijf als CharlyCares. Je maakt dan een profiel aan en kan daar met ouders in contact komen die een oppas zoeken bij jou in de buurt.

5. IJsje?

Werk je liever overdag, maar vind je kinderen wel heel leuk? Dan kan je gaan werken in een ijssalon. In de zomer is het er altijd druk, want wie houdt er nou niet van een verfrissende, zoete lekkernij? Het kan soms een beproeving zijn voor je geduld, maar met een oneindige voorraad aan heerlijke ijssmaken binnen handbereik valt dat in het niet.

6. Wordt een zorgtopper!

Wil jij de maatschappij een handje helpen en ben jij geduldig en sociaal? Wordt dan een topper in de zorg. Met name in de zomerperiode hebben ze altijd extra handjes nodig wanneer het vaste personeel op vakantie is. Plus binnen de zorg krijg je een hoop toeslagen en een flink loon. Komt dat even goed uit. 

7. Festival FOMO?

Kan jij geen genoeg krijgen van alle festivals deze zomer, maar heb je geen geld om zelf een kaartje te kopen? Ga dan werken op een festival! Je kan je aanmelden bij verschillende uitzendbureaus zoals Young Capital. Je kan werken achter de bar op de vetste festivals of als ticketscanner op een concert van je favoriete artiest.

8. Adrenalinejunkie of pretparkfanaat?

Ga werken bij een pretpark bij jou in de buurt! Alle dagen geopend, (vaak) lekker in de buitenlucht én korting op entree voor jou en je vrienden. Wie wil dat nou niet? De sfeer in een pretpark is gemoedelijk, plus je leert alle ins en outs van je favoriete pretpark bij jou in de buurt. Wanneer je dan buiten werktijd mét korting een dagje weggaat, weet jij meteen hoe je snel bij je favoriete attractie komt.

9. Ik heb een boot..

In de Amsterdamse grachten? Of de Leidse wateren? Of op een leuk kanaal in het zuiden van het land? Het kan allemaal! In de zomer zijn er altijd liefhebbers voor een tour door de stad op het water. Solliciteer bij een bootjesverhuur bij jou in de buurt of werk jezelf in als stadsgids. Een tip: Schaaf je Engels een beetje bij en bereid je voor op veel selfiestick kiekjes.

10. Basic maar altijd goed…

Werken als maaltijdbezorger of in de supermarkt. In de zomer krijg je vaak een bonus en in de supermarkt krijg je op zondag dubbel betaald! Dat is lekker cashen.

Voorbereiden op je nieuwe studie of wil je een goed cv opbouwen? 

Ga dan op zoek naar een stage binnen een vakgebied wat jou interesseert. Het verdient wellicht minder dan een regulier bijbaantje, maar het is onwijs leerzaam én het staat lekker op je CV.  

Staat er niks voor je tussen?

Kijk dan waar jij echt goed in bent en doe vooral wat je leuk vindt. Zo kan je bijvoorbeeld Wiskunde bijles geven of bootcamp lesjes geven voor de buurt. Wellicht heeft je vader nog een handje nodig met klussen of kan je zelfs schoonmaken in huis.