Vierdejaars student Jan-Paul vertelt:

Passie

Aan de HAS doe je kennis op van hoge kwaliteit en je maakt je allerlei vaardigheden eigen. ‘Normaalgesproken kan ik niet echt in gesprek met anderen over biologie, omdat het veel mensen niet zo interesseert. Op de HAS vond ik medestudenten die net zo gepassioneerd zijn over biologie als ik!’ Jan Paul is dan ook erg trots op de resultaten die hij heeft gehaald. Zowel wat betreft cijfers, als persoonlijke ontwikkeling. Dat laatste heeft hij vooral te danken aan het feit dat je tijdens de opleiding veel samenwerkt met anderen.

Onderzoeken

Jan Paul heeft veel geleerd over biologie. Van microbiologie en biotechnologie tot populatie ecologie. Daarnaast heeft hij vaardigheden opgedaan zoals het schrijven van een onderzoeksverslag, het omgaan met data in Excel en het vervolgens statistisch analyseren van deze data.

‘Het opzetten van onderzoeken vind ik erg leuk, maar dit is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk met erg veel dingen rekening houden. Zoals: hoe ga je je doelen behalen, risico’s, de kaders van je onderzoek, hoe moet je resultaten verzamelen en ga zo maar door.’ Dat moet secuur gebeuren en ging bij Jan Paul zijn onderzoek wel eens verkeerd. In zijn enthousiasme onderzocht hij dan eigenlijk teveel, waardoor hij het doel voorbij streefde. Dat probeert hij in het vervolg anders aan te pakken.

Vierdejaars student Jan-Paul vertelt:

Overige testimonials bij HAS green academy

Joep vertelt over zijn opleiding

"Mijn ambitie is om het bedrijf van mijn vader over te nemen!"

Gijs vertelt over zijn studie

"Ik kies voor de HAS, omdat ik mezelf hier helemaal kan ontwikkelen"

Derdejaars student Paula vertelt:

"Het behalen van mijn propedeuse heeft bevestigd dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt"

Tweedejaars Yrsa vertelt:

"Ik koos voor de HAS vanwege de kleinschaligheid en persoonlijke touch. "

Afgestudeerde student Inge vertelt:

"Je bent de hele dag met iets bezig wat je interessant vindt"