SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort

Biedt de enige universitaire Bachelor Fysiotherapie van Nederland. Een uitdagende studie waarbij wetenschap én praktijk centraal staan, en je het vak fysiotherapie leert kennen op universitair niveau.

SOMT University of Physiotherapy is sinds 2004 hét opleidingsinstituut en expertisecentrum voor alle fysiotherapeuten in Nederland, met haar krachtige en uitdagende blended-learningprogramma. Met veel persoonlijke aandacht en kleinere onderwijsgroepen, biedt SOMT aan iedereen de uitdaging om boven zichzelf uit te stijgen. Studenten worden gestimuleerd om zowel zelfstandig als in samenwerking met studiegenoten de beste oplossingen te vinden voor complexe gezondheidsproblemen. Wetenschap en praktijk gaan bij SOMT hand in hand, en iedere opleiding bestaat uit een combinatie van beiden. Studenten worden hierbij gecoacht door docenten van topkwaliteit, internationaal erkende experts in hun veld met een academische achtergrond en ruime praktijkervaring.

Bij SOMT University of Physiotherapy leren fysiotherapeuten gezondheidsproblemen te analyseren met het oog op biomedische, psychologische én sociale factoren. Die kunnen immers allemaal een rol spelen bij gezondheid en ziekte. Hierbij houden studenten ook rekening met de constant-veranderende wetenschappelijke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. De zorg staat namelijk niet stil, en hoort dat ook niet te staan.

Met innovatief, competentie- en praktijkgericht onderwijs ontwikkelen de fysiotherapeuten van SOMT een hoog niveau van rationeel, evidence-based klinisch redeneren en beslissen. Een ijzersterk begin voor de rest van je carrière, of dat nu de praktijk of het onderzoek is.