De Marnix Academie in Utrecht is een gespecialiseerde hogeschool op het gebied van onderwijs, een opleidings- en kennisinstituut voor onderwijsprofessionals. Deze professionals zijn werkzaam in de kinderopvang, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs of het MBO.

Aan de Marnix Academie studeren bijna 1.500 studenten aan de pabo opleiding. Dat doen we met kleinschalig, praktijkgericht onderwijs in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Bij de Marnix is het écht zo dat de docenten hun studenten bij naam kennen. Onze docenten weten als geen ander hoe het is om voor de klas te staan, want de meesten hebben hun wortels in het basisonderwijs liggen. Daarnaast bieden we een associate degree, verschillende masteropleidingen en vele post-hbo-opleidingen aan. We leveren een bijdrage aan kennisontwikkeling door samen met het werkveld onderzoek te doen op relevante thema’s.

De Marnix Academie is een UNESCO hogeschool dat graag hun steentje bijdraagt voor een duurzame, diverse en inclusieve samenleving. Meer informatie vind je op www.marnixacademie.nl