20 juni 2023

Infodag Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM)
Nederlandse Defensie Academie

 • Inschrijven verplicht
 • Voltijd
  Deeltijd
  Duaal
 • Oriënteren
  Verdiepen
  Verkennen
  Beslissen

Heb jij (bijna) een HBO- of WO-diploma of zit jij in VWO 5 of 6 en ben je op zoek naar een uitdagende baan als officier bij de Marine? Ontdek welke richtingen je op kunt bij de Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder en welke functies en opleidingen er zijn.

Als officier ben jij specialist binnen jouw vakgebied en dat betekent dat je alle kanten op kunt, van techniek, ICT en bouw tot geneeskunde en logistiek. Tijdens deze inhousedag krijg je een duidelijk beeld van hoe het is om als officier bij Defensie aan de slag te gaan en hoor je meer over de bijbehorende (Korte) Officiersopleiding aan het KIM en de werkzaamheden van de verschillende korpsen. De keuring, toelatingseisen en het leven als adelborst (officier in opleiding) komen uitgebreid aan bod.

Je krijgt een rondleiding over het terrein, je ziet de sport- en slaapaccommodaties, de collegezalen en de verblijven van de adelborsten. Tijdens een uitgebreide lunch kun je al je vragen stellen. Daarna stap je aan boord van een marineschip. De bemanning laat je de verblijven en werkruimtes zien en vertelt je meer over het uitdagende leven als officier bij de Marine.

Wil jij specialist worden in jouw vakgebied? Kom naar de infodag!

Aanmelden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Nederlandse Defensie Academie.

Adres(sen)

Den Helder


Naar de open dagen van Nederlandse Defensie Academie
Bekijk de opleidingen van Nederlandse Defensie Academie