28 mei 2024

Infodag Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)
Nederlandse Defensie Academie

 • Inschrijven verplicht
 • Voltijd
  Deeltijd
  Duaal
 • Oriënteren
  Verdiepen
  Verkennen
  Beslissen

Heb jij (bijna) een HBO- of WO-diploma óf zit je in VWO 5 of 6? En ben je op zoek naar een uitdagende baan? Ontdek welke richtingen je op kunt als officier bij de Marine, tijdens onze infodag op het Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder!

Als officier ben je specialist binnen jouw vakgebied. Dat betekent dat je alle kanten op kunt: van techniek, ICT en bouw tot geneeskunde en logistiek. Tijdens de infodag krijg je een duidelijk beeld van hoe het is om als officier bij Defensie aan de slag te gaan en hoor je meer over de bijbehorende (Korte) Officiersopleiding aan het KIM en de werkzaamheden van de verschillende korpsen. Ook de keuring, toelatingseisen en het leven als adelborst (officier in opleiding) komen uitgebreid aan bod.

Programma

De infodag vindt plaats op het KIM in Den Helder. Daar krijg je een rondleiding over het terrein, zie je de sport- en slaapaccommodaties, de collegezalen en de verblijven van de adelborsten. Welke functies en opleidingen zijn er? Je hoort het allemaal. Tijdens een uitgebreide lunch kun je al je vragen stellen. Daarna stap je aan boord van een marineschip, waar de bemanning je de verblijven en werkruimtes laat zien en je meer vertelt over het uitdagende leven als officier bij de Marine.

Nieuwsgierig?

Wil je ontdekken of werken als officier bij de Marine bij jou past? Meld je aan, dan zien we je snel! Zit je nog op de middelbare school? Dan kun je van school vrij krijgen voor een infodag. Vraag ernaar bij je decaan!

Aanmelden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Nederlandse Defensie Academie.

Adres(sen)

Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)
Het Nieuwe Diep 8
1781AC Den Helder

Deze voorlichtingsactiviteit geldt voor de volgende opleidingen:

Militaire Bedrijfswetenschappen Militaire Krijgswetenschappen Militaire Systemen & Technologie
Naar de open dagen van Nederlandse Defensie Academie
Bekijk de opleidingen van Nederlandse Defensie Academie