Jan Maarten Heldoorn

In de bachelor Theologie en Religiewetenschappen volg ik een track waarmee ik word opgeleid tot dominee in een Nederlandse kerk. Veel van mijn vakken zijn dus in het Nederlands, en alleen de algemene vakken worden gegeven in het Engels. Dat is goed te doen, ook als je het niet gewend bent. Je bent er zoveel mee bezig, dat je er heel snel aan gewend raakt.

Hoe ervaar je het studeren met verschillende tracks en met mensen met verschillende religieuze achtergronden en levensovertuigingen?

Dat vind ik verrijkend. Als je alles vanuit een enkel perspectief bekijkt, ontwikkel je een heel smalle blik op de wereld. Ik word in mijn studie uitgenodigd om dingen van verschillende kanten te bekijken. Daardoor leer ik bewust na te denken over mijn eigen religieuze en culturele traditie, en hoe deze bepaalt hoe ik over de dingen denk.

Wat vind je het leukste aan jouw studie?

De studie biedt een heel breed perspectief op theologie en religiewetenschappen. Toch kun je daarbinnen, door middel van tracks en keuzevakken, een heel specifiek pad volgen. Dat is een fijne combinatie: een te specifieke benadering dwingt je niet om buiten je eigen kaders te kijken, maar een te brede opleiding maakt dat je niet goed weet waar je naartoe werkt.

Lees het verhaal op de opleidingspagina.

Jan Maarten Heldoorn

Overige testimonials bij Theologie en Religiewetenschappen

André Poortman

"Voor mij was de aandacht van een hoogleraar beslissend"

Fardau Procee

"Het maakt zoveel verschil als je oprechte interesse hebt voor de religie van de ander"