Ad
Voltijd
24 maanden

Zie jij jezelf als Leefstijladviseur, Welzijnsmakelaar of Zorginnovator? Maar je wilt liever niet nog 4 jaar met je neus in de boeken. Grote kans dat deze tweejarige hbo-opleiding bij jou past!

Zoek je van nature verbinding en wil je werken met mensen, jong of oud, in wellicht kwetsbare situaties? Wil je leren hoe je de veerkracht van deze mensen bevordert? En hoe je zorgt dat ze hun gezondheid op peil houden? Dat kan bij deze opleiding. We laten zien hoe je het eigen netwerk van mensen inzet om hun gezondheid te bevorderen. Als je het verschil wilt maken voor anderen, is deze opleiding een goede optie. Tijdens de opleiding kies je voor een van de 3 profielen.

Leefstijladviseur

In de rol van Leefstijladviseur bevorder je de vitaliteit van mensen. Je bent een specialist in het behouden en bevorderen van gezondheidsfactoren en de leefstijl van een individu of groep. Om dit te bereiken ben je gericht op het veranderen van gedrag. Dat geeft voldoening!

Welzijnsmakelaar

In deze verbindende rol versterk je de samenhang in buurten en wijken. Je bent specialist in positieve gezondheid en hebt een verbindende rol. Je initieert bijvoorbeeld activiteiten tegen eenzaamheid en stimuleert inclusiviteit. Een mooi beroep!

Zorginnovator

Als Zorginnovator bevorder je de zelfregie voor de hulpbehoevende mens. Je onderzoekt hoe je de zelfredzaamheid van mensen kunt behouden of vergroten en hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen met behulp van technologische middelen. Deze opleiding combineert mens en technologie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleiding Health and Social Work.

Meer info over de Associate Degree Academie en haar andere studies vind je op de website van Associate Degree Academie.