Priya

Priya koos destijds voor de opleiding omdat ze altijd al geboeid was door taal en cultuur. “Ik besefte ook dat communicatie heel belangrijk is, zeker in een multiculturele wereld. Daarom wil ik mensen helpen om elkaar beter te verstaan.”

Ze vindt het fijn dat de opleiding hoorcolleges combineert met praktijkvakken, zelf studeert ze Spaans en Duits. “Tijdens werkcolleges leer je de talen echt en krijg je les op een interactieve en persoonlijke manier. Bovendien leer je zo je proffen én de studenten beter kennen.”

Een ander voordeel voor Priya zijn de vertaal- en tolkvakken die ze krijgt: “We oefenen zo wat we in de theorielessen geleerd hebben. Dat is handig, want zo is er geen enorme kloof tussen de studies en de arbeidsmarkt.”

Na een ruim jaar toegepaste taalkunde merkt Priya dat haar denkbeeld veel ruimer is geworden. “We denken met taal. Als je andere talen kent, begrijp je ook waarom iemand op een bepaalde manier denkt en doet.”

Ten slotte wil Priya enkele misverstanden over haar studie ontkrachten: “Mensen denken soms dat wij alleen maar woordjes moeten omzetten naar een andere taal. Dat is absoluut niet waar, want we moeten mooie en vlotte teksten kunnen herschrijven. Daarvoor moet je een taal door en door kennen en dagelijks oefenen. Het is ook belangrijk om een goede algemene kennis te hebben en op de hoogte te zijn van de actualiteit. Daarom is kranten lezen en het journaal kijken nu deel van mijn ochtendroutine.”

Priya

Overige testimonials bij Toegepaste taalkunde

Kim Martens

"Tussen Kim Martens en Toegepaste Taalkunde was het liefde op het eerste gezicht"

Bert Lauwers

"Je kan je studie gemakkelijk koppelen aan aangename bezigheden zoals anderstalige series"