Bert Lauwers

Bert is student toegepaste taalkunde, met de talencombinatie Frans en Spaans. Hij koos voor de opleiding omdat hij graag actieve kennis van vreemde talen wilde verwerven: “Toegepaste taalkunde kan je een beetje zien als een zeer intensieve en gespecialiseerde taalcursus. Taalkunde, literatuur en cultuur komen ook aan bod, maar zijn er vooral om je talenkennis te ondersteunen.”

“Je kan de studie ook gemakkelijk koppelen aan aangename bezigheden: anderstalige series, games, boeken … of je kan in contact komen met moedertaalsprekers.”

Bert had verwacht dat de professoren afstandelijk les zouden geven, maar dat bleek niet het geval te zijn: “Onze docenten geven hun lessen een creatieve draai en nemen de moeite om je bij naam te kennen. Soms is het wel wat moeilijker om in contact te komen met je medestudenten, want we hebben vaak les in verschillende groepen.”

Wat vond Bert de grootste valkuil? “Je mag je werk zeker niet laten liggen! Voor veel vakken moet je de leerstof wekelijks bijhouden. Dat is niet alleen een goede voorbereiding op de examens, maar is soms verplicht om in de les te kunnen bijdragen. Daarom heb ik er dit jaar een gewoonte van gemaakt om voor een bepaald vak de dag na het college mijn taken te maken. Zo spreid ik het werk wat meer en stapelt alles zich niet op in het weekend.”

Bert heeft al veel bijgeleerd: “Mijn kennis van het Frans en het Spaans is er op vooruitgegaan, en verrassend genoeg ook mijn kennis van het Nederlands. Ik spreek die talen niet alleen beter, maar ook met meer zelfvertrouwen. Die vooruitgang zien bij jezelf is erg leuk.”

Bert Lauwers

Overige testimonials bij Toegepaste taalkunde

Kim Martens

"Tussen Kim Martens en Toegepaste Taalkunde was het liefde op het eerste gezicht"

Priya

"Ik wil mensen helpen om elkaar beter te verstaan."