Hanane Llouh

Hanane Llouh voert onderzoek bij het Departement Transport en Regionale Economie van de Universiteit Antwerpen. Drie maanden nadat ze begon te zoeken naar werk, had ze een job beet bij de erfgoedcel van Stad Antwerpen. Maar toen ze een halfjaar later de kans kreeg om te doctoreren, greep ze die met twee handen.

Hanane raadt dan ook aan om je niet te veel zorgen te maken over wat je na je studies gaat doen. Hanane: "Ik had de gedachten over 'wat na afstuderen' meer willen loslaten zodat ik meer kon genieten van alle kennis en vaardigheden die ik opdeed. Ik heb de ruimte gekregen om doorheen de opleiding te groeien en mijn eigen interesses te ontdekken door het brede aanbod aan historische inhoud."

Werken als onderzoeker

"Ik werk als historica op een economische faculteit, wat aantoont hoe wij als historici breed worden geschoold om op zeer 'onverwachte' plaatsen te kunnen werken", vertelt Hanane. "Ik heb in de eerste fase van mijn onderzoek mogen werken op een Vlaams project waarvoor ik in contact kwam met tientallen lokale besturen. In de tweede fase ben ik me aan het verdiepen in mijn eigen onderzoek. Analytisch denken, grondig werken en academisch schrijven zijn hiervoor belangrijke vaardigheden die ik in de opleiding geschiedenis heb geleerd."

Hanane Llouh

Overige testimonials bij Geschiedenis

Charlotte

"Charlotte is webredacteur voor een ziekenhuisnetwerk"

Jorn Vennekens

"Jorn Vennekens is persverantwoordelijke van een ngo."