Charlotte

Charlotte volgde de hele opleiding geschiedenis en kleefde er daarna nog een master journalistiek aan. Op haar stageplaats bij de krant De Tijd kon ze meteen aan de slag. Ook later vond ze telkens vlot ander werk.

Charlotte: "Tussen mijn eerste job als eindredacteur bij De Tijd en mijn huidige job bij ZNA, werkte ik zeven jaar lang bij Kom op tegen Kanker. Ik interviewde er jongeren met kanker, woog mee op het beleid rond palliatieve zorg en beheerde een tijdje sociale media."

Elke dag schrijfplezier

Tegenwoordig beheert Charlotte de website van het grootste ziekenhuisnetwerk van Antwerpen. "Dat wil zeggen dat ik webontwikkelaars aanstuur en samen met artsen en verpleegkundigen informatie voor patiënten in een heerlijk heldere webtekst giet."

Dankzij haar opleiding geschiedenis krijgt ze snel overzicht over alle bronnen en kan ze die even vlot analyseren. "En mijn liefde voor het schrijven kan ik nog elke dag botvieren!" voegt ze toe.

Terugblik op de opleiding

De lessen in de opleiding geschiedenis vond ze razend interessant en ook aan de proffen heeft ze fijne herinneringen. Charlotte: "Achteraf discussieerden we met een aantal vrienden - die ik vandaag nog altijd ken - uren voort op café!"

Charlotte

Overige testimonials bij Geschiedenis

Hanane Llouh

"Hanane Llouh is doctoraatsstudent... Maar niet bij geschiedenis!"

Jorn Vennekens

"Jorn Vennekens is persverantwoordelijke van een ngo."