Jorn Vennekens

“Ik werk als persverantwoordelijke in de non-profitsector”, vertelt Jorn Vennekens. “Dat lijkt ver te staan van mijn studies, maar toch hebben die mij gevormd tot wie ik ben en wat ik vandaag doe.” Na een bachelor en master in de geschiedenis studeerde Jorn nog een jaar internationale betrekkingen en diplomatie. “Hoewel historische feiten en details minder belangrijk zijn, gebruik ik alle vaardigheden uit de studie geschiedenis in mijn dagelijkse leven. Snelle informatiegaring, kritisch nadenken én een vlotte pen zijn essentieel in de baan die ik vandaag uitoefen.”

De zoektocht naar werk

Via stages op een Belgische ambassade en bij de Verenigde Naties, kwam Jorn eerst terecht in een logistieke functie. “De zoektocht naar iets dat me lag, was zeker niet eenvoudig. Uiteindelijk koos ik voor deze job om alvast te beginnen werken. Ondertussen ben ik blijven zoeken en ben ik uiteindelijk via een job als communicatiemanager bij een lokale vzw doorgestroomd naar mijn huidige functie op het internationale toneel. Daar voel ik me thuis.”

Graag gezien door werkgevers

Jorn was tijdens zijn studies ook voorzitter van departementsclub Klio en raadt iedereen aan om gelijkaardige ervaringen op te doen. “Extracurriculaire ervaringen zorgen niet alleen voor een boeiende studietijd, maar geven je bijkomende vaardigheden die werkgevers graag zien”, vertelt hij. Maar bovenal heeft Jorn nog één specifiek advies: “Kies de studie die je het meeste interesseert. Als je dus van geschiedenis houdt, ga ervoor.”

Jorn Vennekens

Overige testimonials bij Geschiedenis

Hanane Llouh

"Hanane Llouh is doctoraatsstudent... Maar niet bij geschiedenis!"

Charlotte

"Charlotte is webredacteur voor een ziekenhuisnetwerk"