Natalie Danti

Natalie Danti studeerde af als handelsingenieur in 1996 aan de Universiteit Antwerpen (toen RUCA). Ze studeerde en werkte al in 6 verschillende landen. Op dit moment is ze Commercial Lead bij Pfizer in Italië en leidt ze een marketing en sales team. “Met het marketing luik focussen we ons vooral op brand marketing, customer marketing en digital marketing. Het salesteam informeert dokters over de medicatie die we voorhanden hebben en beheert relaties met grote ziekenhuizen.”

Internationaal traject

Natalie legde al een knap traject af bij Pfizer. “Na een traject van 8 jaar in Pfizer Italië (voornamelijk in interne consulting, market research en business development, en 2 jaar in business operations op EU regionaal en marketing op NY globaal niveau) werd ik in 2012 Business Unit leider in Zwitserland, waar ik een team van 50 personen aanstuurde. Samen beheerden we een portefeuille van een honderdtal medicijnen die hun brevet hadden verloren of dichtbij brevetverlies waren.

Op een bepaald moment kregen m’n partner en ik allebei een aanbieding om terug in Rome aan de slag te gaan, dus zijn we naar daar verhuisd. Ik werd eerst gevraagd om een nieuwe productlancering commercieel-strategisch voor te bereiden binnen de Internal Medicine unit van Pfizer. Daarna kreeg ik de vraag om een marketing en sales team van zo'n 100 medewerkers aan te sturen, meerbepaald voor een product voor de preventie van beroertes.

Eén van de mooiste dingen aan m’n job is dat ik de talenten van mijn team kan helpen ontwikkelen en hechte werkrelaties kan opbouwen. Telkens ik een team achterlaat, blijven we contact houden en vragen ze me soms jaren later nog steeds om advies. Velen van hen zie ik ook zelf een mooie carrière uitbouwen. Dat vind ik erg fijn. Vanuit die invalshoek probeer ik ook mijn leiderschapsstijl in te vullen, want ik ben gepassioneerd door de ontwikkeling van mensen."

AIESEC

Natalie heeft fantastische herinneringen aan haar studententijd. “Tijdens mijn studententijd was ik lid van AIESEC, een internationale studentenorganisatie die actief is in meer dan 1700 universiteiten in 124 landen. Het laatste jaar was ik er ook voorzitter voor RUCA. Zo heb ik al op jonge leeftijd veel internationale contacten kunnen leggen en leiderschap skills kunnen ontwikkelen. Samen met UFSIA hebben we toen veel evenementen en activiteiten opgezet. De groep mensen die zich toen heeft gevormd, die beschouw ik nog steeds als vrienden.”

Natalie Danti

Overige testimonials bij Handelsingenieur

Bert D'Hooghe

"Bert D'Hooghe is Advisor EU Public Affairs bij Volvo Group"

Michèle Van Spilbeeck

"Michèle Van Spilbeeck is Sales Director bij AB-Inbev"