Djouke Elferink, student dubbele bachelor

Ik vond de dubbele bachelor online. Daarna ben ik naar de open dag gegaan om te kijken of het iets voor mij was. Wat mij aansprak aan de dubbele bachelor is het feit dat ik twee vakken kan combineren die ik erg leuk vindt. Ik hoef dus niet te kiezen. Aan het begin twijfelde ik wel of twee studies niet teveel was. Maar ik heb ontdekt dat als je er hard voor wil werken, dan kan je het. Het is soms lastig, maar dat is zeker niet altijd zo.

Verbindingen leggen tussen beide vakken

Het leukste aan de dubbele bachelor Natuurkunde en Scheikunde vind ik dat je de kennis van natuurkunde goed kan toepassen bij scheikunde en andersom. Ook kan je verbindingen leggen tussen beide vakken. Wat voor goed inzicht zorgt. Soms is de studie wel echt moeilijk. Gelukkig word je bij vakken en cursussen goed geholpen door de docenten.

Aan de slag als docent

Op het moment ben ik bezig met mijn tweede jaar. Na mijn studie wil ik graag docent worden voor natuurkunde en scheikunde op de middelbare school. Het zijn namelijk echt leuke vakken en zoals ik al eerder heb gezegd, de vakken vullen elkaar echt aan.

Kennis op doen van beide disciplines

Ik zou iedereen deze dubbele bachelor aanraden, want ondanks de moeilijkheden heb ik het echt naar mijn zin. Ook is het echt gaaf om de mogelijkheid te hebben om van beide disciplines kennis op te doen.

Djouke Elferink, student dubbele bachelor