Wo
Voltijd
36 maanden

Lekker de hele dag gamen en daar uiteindelijk je brood mee verdienen? Dat is niet waar Gametechnologie om draait, je gaat bij deze richting juist zelf aan de slag met het programmeren van games! Gametechnologie bereidt je voor op een carrière bij een van de vele game-development bedrijven in Nederland en daarbuiten. Ben je geïnteresseerd in het maken van computer games en wil je een universitaire opleiding volgen, dan is Gametechnologie de studierichting voor jou. Alleen aan de Universiteit Utrecht kun je een dergelijke universitaire richting volgen. Je volgt Gametechnologie als onderdeel van de bachelor Informatica.

Je leert meer over bijvoorbeeld computer graphics en het modelleren van virtuele werelden en animatie van karakters. Maar naast de graphics speelt ook kunstmatige intelligentie een belangrijke rol, want gamekarakters en computertegenstanders dienen intelligent gedrag te vertonen. Ook belangrijk is dat games tegenwoordig vaak via wereldwijde netwerken gespeeld worden en daar komt heel wat bij kijken, zoals de opslag van de game state, privacy, versleuteling van gegevens en efficiënte algoritmen.

Je volgt vakken over al deze onderwerpen, maar in je derde jaar wordt het hoog tijd om zelf een uitgebreide game te maken! In een groepje ga je aan de slag voor een externe opdrachtgever en laat je zien wat je kunt. Kort daarna studeer je af met een bachelordiploma Informatica, met een speciale aantekening Gametechnologie. Dan trek je de wijde wereld in met als vraag: wat voor soort games ga ik ontwikkelen? Serious gaming, virtual reality, games voor de pc, nintendo of apps, of ga je je kennis van gametechnologie verder uitdiepen in een master op dit gebied?

Nog meer vragen? Chat met een van de studenten Informatica: Gametechnologie!