Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Het menselijk brein ziet er misschien uit als een simpele massa gelei, maar in werkelijkheid is het een verbazingwekkend complex netwerk dat bestaat uit miljarden neuronen en andere cellen. Dit netwerk is verantwoordelijk voor hoe we de wereld ervaren en ermee omgaan. Ben je nieuwsgierig hoe de hersenen waarnemen, voelen, onthouden en zich gedragen? Wil je ontdekken hoe gewoontes en levensstijlkeuzes kunnen worden ingezet om de gezondheid van de hersenen te verbeteren? Wil je bijdragen aan betere behandelingen voor hersenziektes, zoals dementie en Alzheimer? Ben je klaar om de kracht van de hersenen te ontdekken? Dan is de bachelor Brain Science de juiste opleiding voor jou!

Om echt te bevatten hoe de hersenen werken, moet je veel dingen tegelijk begrijpen. In deze unieke bacheloropleiding worden de fascinerende gebieden van de psychologie, biologie, wiskunde en computationele wetenschap gecombineerd. Beheersing van deze gebieden is vereist, omdat processen op al deze niveaus tegelijkertijd plaatsvinden wanneer we denken, voelen, handelen, herinneren of waarnemen.

Het concept om verschillende perspectieven op dezelfde hersenfunctionaliteit te combineren wordt 'transdisciplinariteit' genoemd. Met deze unieke benadering maakt de bachelor Brain Science van jou een echte transdisciplinaire hersenwetenschapper.