Sjaak van Meulebrouck

Op de middelbare school lagen mijn interesses bij alle bètavakken. Toen ik eenmaal een keuze moest maken tussen studies als scheikunde, natuurkunde en aardwetenschappen, ging ik voor de studie met het grootste aanbod aan bèta-disciplines. Aardwetenschappen combineert namelijk scheikunde, natuurkunde, wiskunde én biologie. Super handig, want zo kun je altijd nog alle kanten op, ook als je nog niet zo goed weet waar je je binnen de aardwetenschappen op wil gaan richten.

De fysische kant van aardrijkskunde vond ik altijd super interessant. Hoe ontstaan gebergten? Hoe werkt grondwater? Waarom vinden we steenkool in de ondergrond van Nederland? De studie aardwetenschappen gebruikt bètadisciplines om dit soort vragen te beantwoorden.

Veldwerken zijn een belangrijk maar vooral ook heel leuk onderdeel van de studie. In het eerste jaar ga je na een paar maanden al op “mini-veldwerk” naar de Ardennen, en je sluit het jaar af met veldwerk in Frankrijk of Spanje. Als je vervolgens op vakantie gaat herken je overal aardwetenschappelijke processen en fenomenen, dat is echt leuk.

Naast studeren zijn er genoeg andere leuke dingen te doen in Utrecht. De studievereniging U.A.V. organiseert bijvoorbeeld tal van leuke activiteiten en ook de stad Utrecht is een bruisende studentenstad.

Sjaak van Meulebrouck

Overige testimonials bij Aardwetenschappen

Hester Flikweert

"Als ik tegenwoordig op vakantie ga, kijk ik met een hele andere blik naar de omgeving."

Mang Li

"In het eerste jaar krijg je een brede basis in alle bèta-disciplines. "