Tirstsa Liefting

Ik heb voor theologie gekozen vanuit een interesse voor religie en cultuur. Bij theologie kijk je vanuit allerlei verschillende hoeken naar het verschijnsel religie. Van godsdienstfilosofie tot het Oude Testament in zijn culturele context en van Ethiek tot Islam. Juist deze diversiteit, maar toch ook weer de toespitsing op religie en cultuur sprak mij heel erg aan.

Daarnaast werd ik aangetrokken door de grote relevantie van theologie, religie is namelijk iets wat iedereen op een bepaalde manier bezig houdt. Ik heb voor Groningen gekozen vanwege haar goede referenties, de opbouw van de bachelor, haar reputatie als een bruisende studentstad en vanwege de mooie en gezellige faculteit.

De studie is een uitdaging. Dat komt denk ik vooral doordat je je bezig houdt met hele wezenlijke vragen. Geloof is heel belangrijk voor mijzelf, maar op college en in je zelfstudie ben je er op een wetenschappelijke manier mee bezig. Het is uitdagend om dit met elkaar in evenwicht te brengen en met elkaar te verbinden. Maar meer nog dan uitdagend is dit vooral erg verrijkend, ik ben veel bewuster bezig met God en geloof en heb ontzettend veel geleerd. Talen zijn niet mijn sterkste kant, en daar heb ik dan ook wel veel moeite mee gehad. Maar ondanks dat is het door de uitstekende begeleiding, ook mij gelukt om deze vakken in een keer af te ronden.

Na mijn bachelor Theologie ga ik waarschijnlijk de master predikant-geestelijke verzorging aan de PThU doen. Ik wil namelijk graag de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, in mijn baan in de praktijk gaan brengen. Ik vind het heel interessant om bezig te zijn met de vraag, welke plaats religie in de moderne samenleving heeft. Daarnaast lijkt het me heel interessant om met mensen te praten over de dingen die hen bezig houden en samen na te denken over hun vragen (omtrent God en geloof). Het lijkt me heel gaaf om mensen daarin verder te helpen.

Als ik opnieuw zou moeten kiezen, zou ik zeker weten weer voor Theologie in Groningen kiezen. Ik kom eigenlijk keer op keer weer tot de conclusie dat Theologie echt een studie is die heel goed bij mij past. Daarnaast ben ik ontzettend tevreden over de kwaliteit van het onderwijs aan de faculteit en vind ik de samenwerking tussen de RUG en de PThU over het algemeen heel goed.

Tirstsa Liefting

Overige testimonials bij Theologie

Cees Vogelvanger

"Ik zoek het verhaal achter het verhaal."

Mark de Jager

"Veel ruimte voor discussies"

Daniël Bos

"Ik wilde helpen aan de problemen die ik in de wereld zag, zoals polarisatie en depressie"