Kevin Jager

Sinds mijn eerste contact met de klassieken vond ik alles wat ermee te maken heeft al boeiend. De keuze voor GLTC was dus wel duidelijk. Ik heb gekozen voor Groningen omdat het een leuke stad is en de studenten op de meeloopdagen erg aardig en enthousiast waren.

Een groot pluspunt van GLTC is de variatie. We hebben cultuurvakken en taalvakken, vakken over Grieks en over Latijn, vakken met vertalingen en met originelen. Voor het onderzoekscollege Latijn bijvoorbeeld, hebben we Lucanus bestudeerd. We hebben verschillende passages vertaald, de achtergronden ervan besproken én over wetenschappelijke artikelen gediscussieerd. De studie omvat dus zo veel disciplines en die omvatten zo veel elementen, dat er altijd nog wat te leren valt. Zelfs de beste classicus weet niet alles van de klassieken en alleen al dat feit geeft me motivatie. Een struikelblok van de studie is dat je weinig colleges hebt en dus weinig aanwezig hoeft te zijn. Daartegenover staat dat je veel thuis moet doen. Dat vergt discipline en motivatie en daar kun je je erg op verkijken.

Behalve het reguliere programma van GLTC heb ik extra vakken gevolgd bij Kunstgeschiedenis, Taalwetenschap en Europese Talen en Culturen. Daarnaast heb ik een jaar in het bestuur en twee jaar in commissies van Boréas gezeten, de studievereniging van GLTC.

Kevin Jager

Overige testimonials bij Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Marilin, student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

"Studies die minder bekend zijn, kunnen vaak ontzettend leuk zijn!"