Wo
Voltijd
36 maanden

Industrial Engineering: dat is een echte ingenieursopleiding, waarin je nieuwe industriële technieken leert vertalen in praktische oplossingen, zoals duurzamere productieprocessen of nieuwe producten.

In deze internationale bachelor Industrial Engineering and Management (Technische bedrijfskunde in het Nederlands) leer je problemen analyseren en oplossingen ontwikkelen, ontwerpen en toepassen. Je wordt in de eerste plaats opgeleid tot industrial engineer, en je leert kijken naar de toepasbaarheid van je oplossingen in het bedrijfsleven.

Een technische oplossing is immers alleen toepasbaar als je de uitvoerbaarheid uitgebreid hebt getest. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe methode ontwikkeld om paprikachips langer vers te houden. Is de productie nog wel kostenefficiënt? Past deze methode in de productielijn? Wat denken de medewerkers van het bedrijf ervan? En vinden de klanten de chips nog even lekker?

Je volgt deze opleiding bij de Faculty of Science and Engineering. Je kunt daarom rekenen op veel bèta-vakken, zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Daarnaast volg je vakken op het gebied van bedrijfskunde, management en logistiek. Met je technische knowhow en je bedrijfskundige inzichten kom je vrijwel altijd terecht in beroepen op het snijvlak van techniek en management. De inbedding in het bedrijfsleven en samenleving is een kernelement van deze opleiding.

Internationale bachelor

Het bedrijfsleven en het werkveld later zijn internationaal georiënteerd. Multinationals brengen wereldwijd nieuwe producten op de markt of willen een fabriek opzetten in het buitenland. Allemaal redenen dat we deze opleiding als internationale, Engelstalige bachelor aanbieden. Je studiegenoten en docenten komen uit zowel binnen- als buitenland.

Wil je meer weten? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag aan een student.