Tijn

Tijns fascinatie voor China ontstond al op de middelbare school. Toen hij bij geschiedenis les kreeg over China, werd zijn interesse voor het land aangewakkerd. Een cultuur die zo anders is dan de Nederlandse en een taal die vrij complex in elkaar zit – daar wilde hij alles over weten. De opleiding Chinastudies in Leiden is hem dan ook op het lijf geschreven.

Waarom Chinees? Volgens Tijn is de keuze voor deze studie heel logisch. “China is een grootmacht en heeft nogal wat impact op de rest van de wereld. Veel mensen richten hun blik op de VS, maar China is minstens zo belangrijk. Juist daarom is het van belang dat we ook in het westen experts hebben die de Chinese taal en cultuur kennen. Daarnaast vind ik alles rondom China gewoon heel interessant”, vertelt Tijn.

Chinees studeren betekent niet alleen dat je de bijzondere klanken en het schrift van deze taal leert kennen. Tijn volgt ook colleges over de Chinese cultuur, geschiedenis en filosofie. Toch vindt hij de vakken over de Chinese taal het leukst. “De tekens leren is heel interessant, maar soms ook best ingewikkeld. We leren elke les zo’n 40 tot 50 nieuwe karakters. Ik houd daarom voor mezelf een woordenboekje bij. Dat kan ik altijd makkelijk in de trein of als ik in de rij sta even doornemen. Heel handig!”

Tijn

Overige testimonials bij Chinastudies

Hidde de Haas

"Ouderejaars"

Jessica Paardekooper

"Docent Chinees op een middelbare school in Rotterdam"

Jan Anne van der Veer

"Beleidsmedewerker Nederlandse ambassade in Peking"

Minke Lok

"Miljoenen mensen horen mijn werk"