Isa Harthoorn

Dat Isa besloot om de pabo te gaan doen was niet volledig een verrassing. Ze vond werken met kinderen altijd al heel leuk en had daarom ook al lang in haar hoofd om juf te worden. Na de havo was de keuze snel gemaakt. Het werd de pabo zodat ze kinderen echt wat kon gaan leren. “Dat je met kinderen bezig bent en ze tegelijkertijd wat kunt leren, is super tof”, vertelt Isa.

Prettige sfeer

Isa koos voor de pabo op de HAN in Nijmegen omdat ze de sfeer op de Open Dag hier heel prettig vond. “Ook heb ik voor de HAN gekozen omdat de school goed aangeschreven stond”, zegt ze. Het eerste jaar van de studie verliep bij Isa eigenlijk heel goed. “Ik vond de vakken leerpsychologie en ontwikkelingspsychologie erg leuk en vooral heel interessant.”

De theorie meteen toepassen op stage

De opleiding bevalt Isa erg goed: “Van tevoren was ik ergens bang dat de opleiding misschien niet bij me zou passen, maar dat is gelukkig zeker niet het geval. Vooral de stages vind ik erg leuk. Het is super fijn dat we vanaf jaar 1 al stagelopen. In de praktijk leer je toch het meeste en daar geniet ik van.” Ook is ze te spreken over het niveau en de inhoud van de studie. “Dingen die je leert bij theoretische vakken, komen weer terug in je stage. Dan weet je ineens waarom kinderen bepaald gedrag vertonen. Ook vakken als gym en kunst zijn handig, omdat je dit kunt toepassen in de lessen die je zelf geeft op stage”, vertelt ze.

Nieuwe dingen leren van docenten en medestudenten

Over de docenten en studenten van de opleiding is Isa erg positief. “De docenten geven fijn les en met vragen kun je zeker bij ze terecht.” Ook leert ze veel van haar medestudenten: “Je werkt samen aan verschillende opdrachten, waardoor je elkaar kunt helpen. Bovendien presenteren we veel aan elkaar, zoals je eigen gemaakte lessen. Zo zie je wat anderen doen en leer je van elkaar.” Goede combinatie van studie en privé Het combineren van de studie met sporten, werk en hobby’s is volgens Isa goed te doen: “Dat gaat heel goed. Naast mijn studie sport ik 2 of 3 keer in de week. Daarnaast werk ik vaak nog 3 keer in de week. Ik vind het erg fijn dat ik daar tijd voor heb naast de studie en stage. Natuurlijk zijn sommige weken drukker dan andere. Gelukkig is over het algemeen de studie goed te combineren met privé en kan je zeker blijven sporten en werken.”

Een gezellige maar leerzame docent

Isa ziet de toekomst als docent rooskleurig in. “Ik denk dat mijn toekomstige baan echt superleuk gaat worden. Een combinatie van kinderen dingen leren en gezellige dingen met ze doen. Ook wil ik anderen kunnen helpen op andere gebieden dan alleen de lesstof. Dat lijkt me heel erg mooi aan dit beroep. Ik wil een leerkracht zijn die er alles aan doet om leerlingen het te laten begrijpen. Verder wil ik ook een gezellige docent zijn waarbij een grapje gemaakt kan worden en de sfeer altijd goed is. Tot slot vind ik het belangrijk dat kinderen naar me toe durven komen met hun vragen en problemen.”

Een advies voor studiekiezers

Twijfel je nog om de pabo te gaan doen? Isa heeft voor de twijfelende studiekiezer nog een advies. “Als je het erg leuk vindt om met kinderen te werken, maar je nog twijfelt of de pabo bij je past: ga het gewoon doen! Je gaat namelijk al zo snel stage lopen, dat je meteen merkt of de opleiding bij je past of niet.”

Kennismaken?

Wil je meer weten over de HAN Pabo? Kom dan naar een Open Dag in Nijmegen of in Arnhem. Wil je een kijkje nemen in de klas? Ook dat kan! Meld je aan voor Kijkje in de klas.

Wil jij studenten van de lerarenopleidingen alvast leren kennen? Volg ons op social media! Instagram | Facebook | TikTok

Isa Harthoorn

Overige testimonials bij Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Maaike Rill

"Ik koos voor de pabo omdat ik iets voor kinderen wil kunnen betekenen."

Bas Caldenhoven

"Ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt in het onderwijs"