Anouk

“Mensen denken vaak dat ik alleen boeken aan het lezen ben, maar dat is helemaal niet zo”, zegt Anouk (23) lachend. Ze studeert Nederlandse Taal en Cultuur in Leiden en maakt graag duidelijk dat die studie anders is dan veel mensen denken. “De studie past juist bij mij omdat ik een brede interesse heb en een echte puzzelaar ben.”

Anouk zit nu in het derde jaar van haar studie. Voordat ze aan Nederlandse Taal en Cultuur begon heeft ze twee hbo-propedeuses gehaald voor de opleidingen Bestuurskunde en Communicatie, maar ze miste bij die opleidingen de diepgang en verbreding. “Daarom vind ik Nederlands zo leuk. Er zijn veel verschillende richtingen: moderne letterkunde, oude letterkunde, taalbeheersing en taalkunde. De eerste anderhalf jaar volg je al die richtingen. Daarna kun je je specialiseren.” Anouk heeft daarbij gekozen voor taalkunde. “Puzzelen met taal is wel aan mij besteed.”

Over de vraag wat haar favoriete onderdeel van de opleiding is, hoeft Anouk niet lang na te denken. “Ik heb programmeervakken gevolgd en die waren echt heel leuk. In die zin ben ik wel een beetje een nerd misschien. Maar ik moet zeggen dat ik tevreden ben over de hele studie. Ook letterkunde vind ik bijvoorbeeld interessant door de informatie over de maatschappelijke context, ondanks dat het niet mijn favoriete vak is. Ik ben blij dat ik een brede basis krijg.”

Anouk

Overige testimonials bij Nederlandse taal en cultuur

Sarah Badwy

"Docent Nederlands"

Bertijn van der Steenhoven

"Ouderejaars"

Emma Anbeek

"Speechschrijver bij meerdere ministeries"

Evi

"Van een bijzondere ontdekking heb ik mijn eigen onderzoeksproject gemaakt."