Evi

Laatst stond Evi, derdejaarsstudente Nederlands in Leiden, met belangrijk nieuws in de kranten. “Ze heeft nu al een wetenschappelijke ontdekking op haar naam staan”, schreef De Volkskrant. Uiteindelijk heeft Evi van haar bijzondere vondst in een dichtbundel een eigen onderzoeksproject gemaakt. Een van de hoogtepunten van haar studie Nederlands! Maar ook daarbuiten is ze erg blij met haar keuze voor deze studie.

Dat Nederlands een goede studie voor haar zou zijn, wist Evi op de middelbare school nog niet. Sterker nog, ze had voor een bètaprofiel gekozen en overwoog een opleiding in die richting. Dat terwijl Nederlands altijd al haar favoriete schoolvak was geweest. Toen een docent op een gegeven moment zei “Als je Nederlands zo’n leuk vak vindt, waarom ga je het dan niet studeren?”, ging er bij haar een belletje rinkelen. Ze was na een open dag zo enthousiast dat ze zich meteen inschreef voor de studie.

“De studie Nederlands is breder dan je denkt”, vertelt Evi enthousiast. “Op de middelbare school vond ik Nederlands al een leuk vak, maar de studie is veel gevarieerder dan wat je op de middelbare school leert. Je leert bijvoorbeeld ook heel veel over geschiedenis. Ik vind zelf de combinatie van literatuur en geschiedenis het meest interessant, maar ook vakken over bijvoorbeeld argumenteren en taalkunde zijn heel boeiend. Door die afwisseling schrijf je steeds heel andere soorten papers. In je eerste jaar volg je echt al die richtingen. Vanaf je tweede jaar ga je je specialiseren.”

Evi

Overige testimonials bij Nederlandse taal en cultuur

Sarah Badwy

"Docent Nederlands"

Bertijn van der Steenhoven

"Ouderejaars"

Emma Anbeek

"Speechschrijver bij meerdere ministeries"

Anouk

"Als je analytisch bent ingesteld en houdt van puzzelen, dan is een talenstudie heel leuk"