Hbo
Duaal
48 maanden

De rechtspraktijk is fascinerend en overal aanwezig. Bij o.a. gemeenten, advocatenkantoren, ministeries, de consumentenbond en rechtbijstandverzekeraars: elke organisatie heeft ermee te maken. En jij wordt de juridische vraagbaak voor particulieren en bedrijven. In deze unieke opleiding combineer je studeren met werkend leren.

Praktijkklaar in twee jaar!

In jaar 1 en 2 van de studie HBO-Rechten Duaal krijg je een gedegen juridische basis waarbij je niet alleen de kennis opdoet, maar ook de kneepjes van het vak leert toepassen in de praktijk. Zelfstandig en in samenwerking via projecten met andere studenten. Op deze manier stomen wij je klaar om in jaar 3 en 4 als een goed onderbouwd en praktische jurist aan de slag te gaan. En dit is precies wat je in jaar 3 en 4 van de opleiding gaat doen. Je zit dus twee jaar in de collegebanken en daarna aan de slag in een échte juridische werkomgeving tot aan je afstuderen. Wij helpen je bij het vinden van een passende leerarbeidsplaats. En ja, je krijgt in de meeste gevallen zelfs salaris! Vanaf dat moment werken De Haagse Hogeschool en een toonaangevende organisatie samen om jou verder op te leiden. Je sluit je opleiding af met een diploma én met 60 weken relevante en waardevolle werkervaring binnen jouw toekomstig vakgebied op zak. Mooi voor op je cv!

Wat kun je verwachten?

  • Je ontdekt de weg in de (inter)nationale wet- en regelgeving.
  • Je leert onder andere jurisprudentie lezen, juridische stukken schrijven en in juridische databanken te zoeken.
  • Je leert te adviseren, bemiddelen en onderhandelen.
  • De Haagse Hogeschool leidt je samen met werkgever op tot een jurist die de praktijk kent, denkt in oplossingen en maatwerk levert.

Wist je dat...?

  • … in 2022 ruim 99% van de afgestudeerden van een duale opleiding een succesvolle intrede op de arbeidsmarkt ervaren?
  • … in 2022 ruim 87% van de afgestudeerden van een duale opleiding binnen 1,5 jaar een vaste aanstelling heeft? (Afgestudeerde voltijd student 63%)
  • … dat je als afgestudeerde van een duale opleiding een gemiddeld startsalaris van €3.543,- kunt verdienen? (+13% afgestudeerde voltijd student €3.072,-)*

* Bron: HBO-monitor, vereniging Hogescholen 2022

Ben je enthousiast geworden? Wil je meer weten over de toelatingseisen, het studieprogramma en de beroepsmogelijkheden? Ontdek wat de opleiding HBO-Rechten jou nog meer biedt of bezoek een open dag.