Wo
Voltijd
36 maanden

Hoe houden games als Call of Duty mythen over de oorlog in stand, maar communiceren ze ook historische inhoud? Waarom zijn zoveel Europese landen zo rijk geworden, terwijl Afrikaanse landen arm zijn gebleven? Wat is de invloed van films als Schindler's List en Inglorious Bastards op ons historisch denken? En hoe is diversiteit binnen voetbalteams deels te wijten aan het koloniale verleden van het desbetreffende land? Spreken deze vraagstukken jou aan? Dan is de bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de opleiding voor jou!

Geschiedenis is jaartallen stampen? Niet in Rotterdam!

In de Rotterdamse bachelor bestudeer je de moderne geschiedenis, vanaf 1500 met een focus op de laatste 200 jaar, vanuit diverse invalshoeken. Je richt je op sociologische, culturele, economische en politieke ontwikkelingen en leert de link leggen tussen toen en nu. Je belicht de geschiedenis vanuit langetermijnperspectief aan de hand van overkoepelende thema’s zoals: migratie, sociale ongelijkheid, populair gebruik van geschiedenis in bv. games, trends in de mode-industrie en de groei van de havens.

Nog meer redenen om te kiezen voor Geschiedenis aan de EUR:

  • je krijgt persoonlijke begeleiding dankzij de kleine werkgroepen en het mentorsysteem;
  • je combineert theorie en praktijk d.m.v. het volgen van een stage of het gaan op uitwisseling;
  • de opleiding is gericht op de arbeidsmarkt en heeft nauwe banden met het bedrijfsleven;
  • de opleiding ontvangt jaarlijks een hoge score in de Nationale Studentenenquête;
  • de EUR biedt een aantal kwalitatieve masters aan die aansluiten bij de bachelor, waaronder het Erasmus Mundus Programma GLOCAL.