Iddo

De wortels van Iddo liggen in Latijns-Amerika. Hij werd 22 jaar geleden geboren in Suriname en heeft vier jaar in Bolivia gewoond. “In mijn leven ben ik vaak verhuisd, maar Latijns-Amerika bleef me altijd trekken”, vertelt hij. Niet verrassend dus dat hij koos voor de opleiding Latijns-Amerikastudies in Leiden. Volgens Iddo is er geen studie die zó goed bij hem past als deze: “Latijns-Amerika is onderdeel van mijn identiteit.”

Iddo vindt het fijn dat zijn studie kleinschalig is. “Daardoor bouw je met de docenten en studenten gemakkelijk een netwerk op.” Maar het leukste vindt hij dat je een regio bestudeert vanuit meerdere invalshoeken en daarnaast een taal leert. “De taal helpt je om toegang te krijgen tot die regio”, legt Iddo uit, “want daardoor kun je de bronnen uit het gebied raadplegen.” Hij ziet zichzelf niet zozeer als een talenstudent, maar meer als iemand met interesse voor een regio die daar zijn talenkennis voor inzet. “Maar ik ben wel een talenmens. Ik switch snel tussen talen en vind talen erg leuk.”

Inmiddels is Iddo net klaar met zijn opleiding Latijns-Amerikastudies. Hij volgt nu de geschiedenismaster Cities, Migration and Global Interdependence. Daarbij richt hij zich specifiek op Chili, Bolivia en Venezuela. Hij vindt het mooi dat de studie hem leert om zijn westerse blik los te laten. Dat leerde hij al toen hij in Bolivia opgroeide en daar extreme armoede zag, maar zijn studie heeft hem verder gestimuleerd om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken.

Iddo

Overige testimonials bij Latijns-Amerikastudies

Lukas Muller, Eerstejaars Latijns-Amerikastudies

"De mix van geschiedenis, sociologie, maatschappijwetenschappen en taal"

Jai von Raesfeld Meyer, ouderejaars Latijns-Amerikastudies

"De studie is breed genoeg om je tot expert van de regio te ontwikkelen"

Tim Vergoossen, Afgestudeerd Latijns-Amerikastudies

"Deze baan sluit erg goed aan op mijn studie, daar heb ik veel geluk mee gehad"

Eduardo Alves Vieira, Docent Latijns-Amerikastudies

"'Het studieprogramma is heel gevarieerd'"