Tim Groenendijk

Toen ik van de middelbare school af kwam, waren mijn interesses heel breed. Ik wist dat ik aardrijkskunde interessant vond en hier iets mee wilde doen. Ik heb redelijk lang getwijfeld tussen Amsterdam en Utrecht, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor de Universiteit Utrecht vanwege de brede basis die in het eerste jaar werd aangeleerd. Hierdoor kon ik rustig uitvinden waar mijn interesses precies lagen. Je krijgt in je eerste jaar namelijk van alle disciplines iets mee.

Tijdens mijn eerste jaar ben ik op excursie geweest naar Oost-Duitsland en Polen. Het leuke aan deze excursie was dat je al een aantal weken van alles aan het leren was over het gebied en je dit nu in het echt kon zien en onderzoeken. Ook het reizen met medestudenten was een belangrijk onderdeel dat deze excursie zo leuk maakte.

Iets wat docenten tijdens deze opleiding vaak zeggen, is dat je met een ‘geografische bril’ naar de omgeving gaat kijken. Iets wat gek genoeg ook waar is. Veel van de onderwerpen die in colleges worden behandeld, zie ik ook in het dagelijks leven terug. Ik merk ook dat ik heel anders naar de omgeving kijk dan ik voor mijn studie deed. Het tastbare van deze onderwerpen maakt de opleiding voor mij extra leuk!

Naast mijn studie hou ik nog tijd over om te werken of om na college met vrienden af te spreken in de stad. Het fijne aan Utrecht is dat bijna alles op 15 minuten afstand fietsen is!

Tim Groenendijk

Overige testimonials bij Sociale Geografie en Planologie

Jeroen Bartels

"Je leert veel vaardigheden die helpen om de wereld door de ‘geografische bril’ te zien."

Nini van Aalst

"Tijdens de studie leer je bepaalde fenomenen te verklaren of begrijpen aan de hand van o"