Jeroen Bartels

Op de middelbare school vond ik zowel Maatschappijleer als Economie, Geschiedenis en Aardrijkskunde interessant en ik wist dan ook lange tijd niet wat ik wilde studeren. Vanaf de 5e klas heb ik daarom veel open dagen bezocht. De open dag van SGPL in Utrecht was echter de eerste en enige open dag waar ik echt enthousiast van werd!

Nog steeds ben ik erg enthousiast over de studie. Natuurlijk zitten er dagen tussen dat je minder zin hebt om naar college te gaan, maar als het gaat over een interessant onderwerp helpt dat natuurlijk enorm. Het voordeel van deze studie is dat je zelf je vakkenpakket samen kunt stellen, waardoor je de vakken binnen je eigen interessegebied kunt kiezen. Daarnaast is een groot voordeel dat alle leerstof en opdrachten direct verband houden met de wereld om ons heen. Je leert veel vaardigheden die helpen om de wereld door de ‘geografische bril’ te zien, die je vaker kan gebruiken dan je denkt!

Buiten de studie zelf kan SGPL in Utrecht veel bieden. Zo heeft het één van de actiefste studieverenigingen van Utrecht met elke week meerdere activiteiten, zoals feestjes, lezingen, symposia en ontspannende activiteiten! Al met al ben ik heel blij met de keuze die ik in de 5e heb gemaakt en ik raad iedereen aan vooral te kiezen voor dat, waar je echt enthousiast van wordt!

Jeroen Bartels

Overige testimonials bij Sociale Geografie en Planologie

Tim Groenendijk

"Veel van de onderwerpen die in colleges worden behandeld, zie ik in het dagelijks leven."

Nini van Aalst

"Tijdens de studie leer je bepaalde fenomenen te verklaren of begrijpen aan de hand van o"