Tanguy Dewaele

"Ik heb altijd al de droom gehad om Geneeskunde te studeren. Het zijn misschien clichés, maar ik wil echt graag actief mensen helpen en ook écht iets voor iemand kunnen betekenen. Daarnaast heb ik het menselijk lichaam altijd al fascinerend gevonden.

Vanaf het begin sprak Maastricht mij al het meeste aan. Het is uniek hoe praktijkgericht de opleiding is; vanaf dag één leer je medische vaardigheden en kom je in aanraking met simulatiepatiënten. Deze onderdelen werken mega motiverend; je koppelt net aangeleerde theorie meteen aan de praktijk. De opleiding steekt sterk in elkaar en wordt steeds praktijkgerichter. Casussen worden uitdagender, in jaar drie ga je al je eerste echte patiënten zien, en in de co-schappen is het uiteraard alle hens aan dek. Het is een ontzettend leuke en interessante studie, die je van elk aspect van de geneeskunde laat proeven, zodat je later een weloverwogen keuze kunt maken.

Los daarvan is Maastricht ook een geweldige studentenstad! De stad is bruisend, gezellig en charmant. En er is voor werkelijk ie-der-een iets te doen. Je kunt schermen, klimmen, zelfs zwerkballen! En natuurlijk ook feesten, gezellig een drankje doen of chillen in het park. Mijn jaren vliegen voorbij, en ik zal steeds dankbaar en breed glimlachend terugkijken op mijn tijd in het prachtige ‘Maasje’."

Tanguy Dewaele

Overige testimonials bij Geneeskunde

Warren Lasten

"Ik wil mezelf maximaal ontplooien, zowel professioneel als persoonlijk."

Nakhari Alberto

"I wanted to be more involved in hands-on medicine in a globalised setting."