Warren Lasten

Studeren aan de Universiteit Maastricht (UM) is een op jou toegesneden ervaring die jou voorbereidt op je toekomstige carrière, maar je ook op persoonlijk vlak verrijkt. Onze bachelor- en masteropleidingen richten zich op studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in gezondheid en menselijk gedrag. Studenten ‘die graag een extra stap’ willen zetten in hun vakgebied en/of als persoon. Hoe zit jouw ‘extra stap’ eruit?

“Toen ik 5 vwo deed, hebben we vanuit Curaçao een studietrip naar Nederland gemaakt en allerlei universiteiten bezocht. De UM verwelkomde ons met een supergrote banner met daarop ook echt de naam van onze school op Curaçao. Dat was echt heel speciaal en toen dus al een goed voorbeeld van ‘Going the Extra Mile’.

Ik zit nu in mijn 3e jaar en we zijn bezig met meelopen op de polikliniek. Na dit jaar, wanneer ik mijn bachelor heb afgerond, beginnen de coschappen. Het is heel apart om te merken dat het dragen van een witte doktersjas ook meteen je hele ‘zijn’ transformeert. Dat is een bijzondere ervaring.

Geneeskunde is een studie waarbij, althans zo zie ik het, de Probleemgestuurd Onderwijsmethode maximaal tot zijn recht komt. Je bent continu interactief met de stof bezig en verinnerlijkt echt alle kennis. Nu het inhoudelijk niveau van de studie echt heel snel omhoog gaat, werkt dat fantastisch. Bovendien ontwikkel je jezelf nog op zoveel andere manieren. Je leert bijvoorbeeld ook veel beter plannen.

Wanneer ik de studie heb afgerond, dus na mijn master, wil ik me graag gaan specialiseren. Ik weet nog niet in wat, maar ik verwacht dat mijn coschappen daar wel duidelijkheid in zullen brengen. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om naar Nederland te komen, en inmiddels heb ik echt een klik gekregen met de universiteit en met Maastricht zelf. Ik ben dan ook met veel plezier al een hele poos student-ambassadeur omdat ik het leuk vind anderen mee te nemen in mijn enthousiasme voor deze opleiding en deze stad.”

Warren Lasten

Overige testimonials bij Geneeskunde

Tanguy Dewaele

"Het studieprogramma in Maastricht is leuk en enthousiasmerend."

Nakhari Alberto

"I wanted to be more involved in hands-on medicine in a globalised setting."