Menno

In 2021 behaalde Menno zijn bachelor in chemie. Na een stage van negen maanden bij AkzoNobel kreeg hij een baan aangeboden en ging hij aan de slag.

Vroeger had ik de klassieke jongensdroom dat ik piloot wilde worden, maar tijdens de havo kwam ik steeds meer in aanraking met het vak scheikunde. Daar was ik goed in en dat vond ik heel interessant. Eigenlijk heb ik daardoor de keuze gemaakt om een hele andere kant op te gaan en ben ik Chemie gaan studeren aan Hogeschool Leiden. De voorliefde voor vliegtuigen is er trouwens wel nog steeds. AkzoNobel produceert en ontwikkelt ook vliegtuiglakken. Vliegtuigen en dus ook hun coating hebben te maken met extreme temperatuurverschillen in de lucht, zie daar maar eens een coating voor te ontwikkelen welke hiertegen bestand is. Dit soort onderzoeken zijn hele gave onderwerpen en zorgen er toch nog voor dat ik een link heb met hetgeen wat ik als jongensdroom heb gehad.

De opleiding aan de hogeschool

In het eerste jaar van de studie Chemie leer je zowel over analytische chemie als organische chemie. Organische chemie moet je zien als 'koken met gevaarlijke stoffen' en analytische chemie is met apparatuur kijken naar de moleculen. Door over beide soorten chemie te leren, word je dus echt opgeleid als chemist. Halverwege het tweede jaar moet je een keuze maken tussen de twee richtingen en kun je je gaan specialiseren in de richting die jij het meest interessant vindt.

Menno

Overige testimonials bij Chemie

Merel

"Analytische Chemie"

Karsten

"Samenwerken in het lab"