Joppe

Student Joppe interesseerde zich op de middelbare school in de vakken Economie en M&O en zocht daarom een studie met onderwerpen als ondernemen, marketing en sales. Hij koos voor Commerciële Economie, dé opleiding die het beste bij hem paste.

Toepassen in de praktijk

Alle vakken die je krijgt op de opleiding sluiten op elkaar aan. We hebben lessen over marketing, sales en marketingcommunicatie. Alle basiskennis die je opdoet, kun je gelijk inzetten bij projecten, je stage en na je opleiding. Het komt steeds weer terug en je herkent dingen uit de lessen. Dat merk ik ook tijdens het schrijven van mijn scriptie: heel veel termen en kennis over commerciële economie ken je al en dat is super handig.

Daarnaast begin je in het tweede jaar van de studie je eigen Start-Up Company. Dat was best een uitdaging omdat het niet theoretisch was. Je moest gewoon doen. Je verzint, ontwerpt, maakt en verkoopt met je groepje een product. Dat was heel cool. Je leert op de opleiding dat het belangrijk is dat je niet schreeuwt ‘koop mijn product’, want dat werkt niet bij klanten. Je moet echt tot de doelgroep doordringen.

Je eigen draai

In het derde jaar van de opleiding volg je twee minors en een stage. Dat vind ik tot nu toe het leukste aan de opleiding, omdat je zelf kunt kiezen waar je meer over wil leren. Ik koos voor de minor Zakelijk Spaans, want die taal vind ik erg gaaf. Ik heb veel geleerd tijdens de minor en ik hou van de Spaanse taal en cultuur. Dat zijn dingen die mij zijn bijgebleven van de minor.

Je kan je minors en stage ook in het buitenland doen. Tijdens de opleiding heb je veel opties om andere plekken van de wereld te zien. Hierdoor kun je een eigen draai geven aan je studie en een netwerk opbouwen. Daarnaast staat het goed op je cv als je een minor of stage in het buitenland doet.

Netwerk door de studie

Ik merk dat studenten op de opleiding erg ondernemend zijn. Veel medestudenten hebben naast hun studie een eigen business. Het zijn allemaal ondernemende types op hun eigen manier. Dat is wel mooi om te zien. Deze studie helpt je daar enorm mee. Docenten willen je echt helpen en geven je advies binnen hun eigen vakgebied. Voor adviezen zou je bij elke docent wel terecht kunnen.

Joppe

Overige testimonials bij Commerciële Economie

Floortje

"Economie, marketing en creativiteit"

Tim

"Bepaal je eigen richting"