Hbo
Voltijd
48 maanden

Kind, jongere of volwassene: als vaktherapeut kijk je naar wat iemand nodig heeft. Vaktherapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij je kunst inzet als middel om de psychische, sociale en emotionele gezondheid van cliënten te verbeteren. Tijdens je vaktherapie-opleiding focus je minder op het praten over de problemen. In plaats daarvan ga je op een creatieve manier actief aan de slag met de cliënt.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent creatief en graag bezig met kunstzinnige vormen zoals beeldende kunst, muziek of toneel
  • Het lijkt je boeiend om in de gezondheidszorg of hulpverlening te werken
  • Je hebt een sociale en ondernemende houding

Wist je dat?

  • Je aan de slag kan bij bedrijven als loopbaanbegeleider, het doen van re-integratie en teambuildingstrainingen.
  • Je ook kan kiezen om zelfstandig therapeut te worden, om vervolgens zelf naar cliënten te zoeken en met anderen in de gezondheidszorg samen te werken.

Bij onze vaktherapie-opleiding in Leiden leer je om op een andere manier te kijken naar gezondheid, ziekte en menselijke ontwikkeling. Vanuit een antroposofische oriëntatie onderzoek je hoe je mensen kunt helpen om een betere balans te vinden tussen ‘hoofd, hart en handen’. Zo kunnen bijvoorbeeld lichamelijke klachten samenhangen met te veel piekeren of in je hoofd zitten. Samen onderzoek je wat er nodig is om daar verandering in te brengen.