Kiki

Kiki (21) zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Oude Nabije Oosten-studies aan de Universiteit Leiden. Binnen deze studie heeft zij gekozen voor de specialisatie Egyptologie.

Ondanks dat Kiki er pas tijdens het studiekeuzeproces achter kwam dat ze deze opleiding wilde doen, was de passie voor de Oudheid er al langer: “Ik hield altijd al van de Oudheid, maar ik heb ook een passie voor talen. Dat komt dus mooi samen in deze studie. In de bovenbouw van de middelbare school was ik aan het scrollen door een lijst met studies, tot ik Oude Nabije Oosten-studies tegenkwam. Tot dat moment had ik geen idee dat het bestond, maar ik was gelijk enthousiast. Ondanks dat ik me nog wel heb georiënteerd op andere studies, heb ik het altijd in mijn achterhoofd gehouden. Na het bezoeken van de Open Dagen, meeloopdagen en met studenten gepraat te hebben, had ik hier uiteindelijk het beste gevoel bij.”

Kiki heeft binnen de opleiding voor de specialisatie Egyptologie gekozen. “Aan het begin van je eerste jaar kies je meteen een van de vier specialisaties: Egyptologie, Assyriologie, Hebreeuws en Aramees of ‘Het oude Nabije Oosten in breed perspectief’, waarbij je na het eerste jaar vooral focust op de cultuurvakken. Je begint meteen met het leren van een taal: Middelegyptisch en het hiërogliefenschrift, Akkadisch en spijkerschrift, Bijbels Hebreeuws of Oudgrieks. Ondanks de specialisaties is het nog steeds een veelzijdige opleiding. Je krijgt bijvoorbeeld vakken over archeologie en kunstgeschiedenis, maar ook over taal, cultuur en religie. Gedurende de studie specialiseer je je steeds meer, maar door de gezamenlijke vakken die er ook zijn krijg je van alles wat mee.”

Kiki

Overige testimonials bij Oude Nabije Oosten-studies

Mayke Winsemius,Eerstejaarsstudent Oude Nabije Oosten-studies

"Een dag uit de agenda van een eerstejaars:"

Mark Eertink, Ouderejaarsstudent Oude Nabije Oosten-studies

"Die laag zit over alles heen"

Caroline Waerzeggers, Hoogleraar Assyriologie

"waardoor studenten een hechte groep"

Lucia Langerak, coördinator Access & Support Platform

"Achter de geraniums zitten is niets voor mij"