Hbo
Voltijd
48 maanden

In een tijd waarin onzinnige berichten massaal op sociale media worden gedeeld en fakenieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt, is de behoefte aan goede journalistiek groter dan ooit. Daarom leidt de CHE betrokken journalisten op die het nieuws waarheidsgetrouw, onafhankelijk, eerlijk en met open vizier brengen.

Je leert hoe je nieuws ontdekt, selecteert en analyseert. Hoe je onderzoekt en interviewt. En hoe je die verhalen vertaalt in artikelen, reportages en documentaires. Het echte journalistieke handwerk dus. Daarnaast krijg je veel algemene vakken. Zodat je beter gaat begrijpen hoe onze samenleving in elkaar zit, hoe de economie werkt en hoe het er in de politiek aan toe gaat.

Kortom, je wordt opgeleid tot een vakbekwame en betrokken journalist die recht doet aan mensen en feiten. Je schakelt straks makkelijk tussen papier, internet en sociale media. Als afgestudeerd journalist vertel je het échte verhaal en reflecteer je kritisch op je eigen handelen.

Quiz time!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe de studiekeuzetest van de Christelijke Hogeschool Ede en kom erachter! De studiekeuzetest bestaat uit ruim vijftig vragen. Die gaan over wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Na het invullen zie je meteen welke opleidingen goed bij jou passen en welke studies minder aan te raden zijn.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleiding Journalistiek.

Meer info over Christelijke Hogeschool Ede en haar andere studies vind je op de website van Christelijke Hogeschool Ede.