Polina Valkova - student Process & Food Technology

“Elk blok heb ik een nieuwe groep om mee te werken aan een specifiek project. In blok 2 van jaar 1 moesten we werken aan de productie van Goudse kaas op industriële schaal. We waren in totaal met zes personen. We hadden negen weken om het project af te ronden en tijdens deze weken hadden we drie workshops met een expert. Ik kreeg ook de kans om mijn eigen Goudse kaas te maken. Het was leuk! Het maken van Goudse kaas is een lang proces met stappen waarbij je tussen de een en vijf uur moet wachten, dus we hadden de kans om naar buiten te gaan en elkaar beter te leren kennen. Om plezier te hebben. Tijdens het appelproject in blok 2 van jaar 2 ontwierpen we productielijnen met elk stukje van een appel. Mijn groep maakte appelsap als belangrijkste productielijn. Van de pitten, kern, stempel, kroon en schil van de appel maakten we andere producten. Toen we het juiste recept hadden gevonden, schaalden we het product op van een keukenweegschaal naar een industriële schaal. Tijdens deze opschaling gebruikten we alle informatie die we hadden opgedaan in onze technische lessen. Zo leren we de theorie in de praktijk te brengen.”

Polina Valkova - student Process & Food Technology

Overige testimonials bij Process & Food Technology

Teodora Taşip - student Process & Food Technology

"Er wordt veel georganiseerd om studenten met elkaar in contact te brengen."

David Broekhuijsen - oud-student Process & Food Technology

"Werkdagen zijn voor mij te omschrijven als dynamisch."