Rodney

Alle kansen bij Tio

Oud-Tio-student Rodney van Rijen koos na zijn vwo bewust voor de studie International Business Management (IBM) bij Tio. “Ik ben blij met de kennis die ik via Tio heb opgedaan over de internationale zakenwereld. Ik weet nu wat mijn kwaliteiten zijn en welke richting ik op wil.”

Bijles in economie
Rodney deed op het vwo eindexamen in de natuurprofielen. “Ik had geen economie, maar merkte al snel dat ik graag de internationale businesskant op wilde. En daar heb je natuurlijk economie voor nodig. Gelukkig kreeg ik bij Tio de kans om in mijn eerste studiejaar bijles te krijgen in het vak. Mijn keuze voor Tio zat hem vooral in de opleiding en de kansen die hieruit voortvloeien.”

Bewust kiezen voor hbo
Hoewel Rodney zijn vwo succesvol heeft afgerond, koos hij bewust voor een hbo-studie. “Ik wilde niet naar de universiteit. Toelating zou ook lastig zijn doordat ik geen economie had in mijn vakkenpakket. Ik ben erg blij met de keuze voor mijn vervolgstudie. IBM is een brede opleiding waarmee ik uiteindelijk alle kanten op kan. Ook de keuze voor het fasttrackprogramma is goed bevallen. Doordat ik sneller afstudeer, kan ik toch een jaartje eerder aan het werk.”

Big data
Voor zijn afstuderen deed Rodney onderzoek naar big data binnen MKB-bedrijven. “Ik onderzocht de mogelijkheden van big data voor BDO in Utrecht, met name voor de relaties. Dankzij deze afstudeeropdracht ben ik erachter gekomen dat de IT-wereld mij zeer aanspreekt.” Nu hij zijn studie succesvol heeft afgerond, weegt Rodney zijn mogelijkheden af. “Ik kan een master gaan volgen in de richting van big data, want hier is vanuit de arbeidsmarkt veel vraag naar. Maar ik zou ook fulltime aan de slag kunnen bij een internationaal bedrijf.”

Rodney

Overige testimonials bij International Business Management

Eva

"Ik vind het prettig dat ik mijn kennis en theorie tijdens deze stage kan toepassen."

Robin

"Ik kan iedereen een internationale uitwisseling aanraden."

Larissa

"Praktijkervaring in combinatie met visie en doorzettingsvermogen is een succesformule."