Robin

Aanrader: uitwisseling in Alicante

Robin Dienaar studeert International Business Management aan Tio Amsterdam en is op uitwisseling in Alicante. Zij volgt hier dit semester met veel plezier de vakken Tourism, Cultural Heritage, Sociology of Tourism, Macro-Economics en Art Direction en kan iedereen een internationale uitwisseling aanraden.

Voor bijna alle vakken volgt ze projecten. Het leukste project vindt Robin Art Direction: ze bedenken voor een bibliotheek met café/restaurant de merknaam en slogan, ontwerpen het logo, bepalen de doelgroep en definiëren de hele lanceringsstrategie.

Internationale ervaring
“Ik heb veel vrienden van allerlei nationaliteiten gemaakt, door de vele activiteiten in het weekend. Vooral het talencentrum is zeer actief in het organiseren van uitstapjes. En omdat Alicante niet zo’n grote stad is, is het leuk om andere steden te bezoeken. Met de trein zit je zo in Barcelona, Madrid of Grenada.” Robin heeft inmiddels ontdekt dat de Spaanse cultuur toch echt anders is dan de Nederlandse. Zo gaan Spanjaarden anders met tijd om, zijn deadlines iets minder hard en is het eerder regel dan uitzondering dat men later dan gepland op een afspraak komt. Robin: “Ik heb daar het volgende op gevonden: wil ik iemand om 11 uur ontmoeten, dan maak ik de afspraak voor 10.30 uur.” Ook eten ze in Spanje op andere tijden en wordt er ’s avonds om 10 uur nog een laatste maaltijd gegeten. Da’s wennen!”

Zeg jij binnenkort: Alicante here I come?
Alicante is een zonnige stad, waar je een semester lang je kennis kunt verbreden, vele vrienden van over de hele wereld kunt maken en de tijd van je leven kunt hebben.

Robin heeft enkele tips voor Tio-studenten die in Alicante gaan studeren: “Zorg ervoor dat de Erasmus learning agreement vooraf goed gedefinieerd is en bekijk van te voren of alle vakken die je wilt volgen ook in het Engels gegeven worden. Al heeft een vak soms een Engelse naam, dat wil niet automatisch zeggen dat dit vak ook in het Engels gegeven wordt.”

Robin

Overige testimonials bij International Business Management

Rodney

"Ik ben blij met de kennis die ik via Tio heb opgedaan over de internationale zakenwereld"

Eva

"Ik vind het prettig dat ik mijn kennis en theorie tijdens deze stage kan toepassen."

Larissa

"Praktijkervaring in combinatie met visie en doorzettingsvermogen is een succesformule."