Lotte Bakker

Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare schoolcarrière begon ik na te denken over mogelijke bachelor studies. Dit was voor mijn een uitdaging; ik was geïnteresseerd in veel verschillende dingen, uiteenlopend van natuurkunde tot geschiedenis. Ik begon dan ook te kijken naar relatief brede studies waarbij wel specialisatie mogelijk was. Toevallig kwam de bachelor Global Sustainability Science (GSS) op mijn pad, een vrij nieuwe studie met veel verschillende richtingen.

Ik heb daarna geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Naast dat GSS een brede studie is - je kan je focussen op de politieke aspecten maar ook op de meer natuurkundige energietransitie - is er ook veel interactie tussen de richtingen. Elk jaar heb je vakken waarbij je samenwerkt met mensen uit verschillende richtingen, om duurzaamheidsproblemen van alle kanten te analyseren en proberen op te lossen.

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en om samen te werken met studenten van over de hele wereld om jouw steentje bij te dragen aan de oplossing? Dan is GSS iets voor jou! Naast de vele interessante colleges en werkgroepen is er ook veel ruimte voor contact met je medestudenten. Binnen GSS heb ik mijn plek gevonden tussen alle vriendelijke en open-minded studenten. Ik weet zeker dat jij je plekje hier ook zal vinden!

Lotte Bakker

Overige testimonials bij Global Sustainability Science

Héla Azib

"Door de internationale omgeving kom je in contact met mensen van over de hele wereld."

Droovi de Zilva

"De verschillende opvattingen over duurzaamheid zorgen voor een mix van dynamische ideeën"