Frouwke van Hout, Student Farmacie

"Bij Farmacie staat het geneesmiddel centraal, maar het is leuk dat je veel leert over het menselijk lichaam en ziektes."

Keuze voor Utrecht

Wat ik trouwens ook leuk vind, is dat Farmacie in Utrecht in een supermooi gebouw zit. Ik kom uit Heerlen (Zuid-Limburg) dus voor mij was Groningen echt veel te ver weg. Ook leek het me niet leuk om veel hoorcolleges te hebben. Aangezien er in Utrecht met kleinschalig en geïntegreerd onderwijs wordt gewerkt, zijn er hier niet zoveel hoorcolleges.

Variatie in vakken

Ook de variatie in vakken spreekt me aan. Soms heb je een vak gecombineerd met een practicumvak of een meer biologisch vak tegelijk met een scheikundig vak. Ook de verschillende vormen van onderwijs variëren elke dag weer. Hoorcolleges, werkcolleges, practica, allemaal door elkaar: daardoor is een week niet snel saai.

Leuke vakken

Ik vind vooral de vakken leuk waarin het menselijk lichaam centraal staat, de meer biologische vakken. Ook vind ik infecties en ontstekingen erg interessant. Het leukste vak wat ik tot nu toe gevolgd heb, is fytotherapie. Dit is een keuzevak en gaat over het gebruik van planten/kruiden als geneesmiddel.

De stad en de studievereniging

Utrecht is echt een geweldige stad! Zeker voor studenten is er altijd wel iets te doen. En de Farmacie studievereniging U.P. is ontzettend gezellig en organiseert altijd leuke feesten, borrels, activiteiten en excursies. U.P. maakt Farmacie in Utrecht nog leuker!"

Frouwke van Hout, Student Farmacie

Overige testimonials bij Farmacie

Dr. Tom Schalekamp

"Bij Farmacie houden we ons bezig met alle facetten van het geneesmiddel."

Tessa Jaspers, student Farmacie

"Inmiddels kan ik vol overtuiging zeggen dat ik erg tevreden ben over mijn keuze."

Chris Prins, student Farmacie

"Laat je niet afschrikken door een beetje schei- of wiskunde!"

Prof. Dr. Fred Schobben

"Ziekenhuisfarmacie, een mooi vak om, samen te werken met vele disciplines."

Cyriel Verkroost

"Naast alleen studeren biedt Utrecht een rijk studentenleven. "