Tessa Jaspers, student Farmacie

"Ik heb Farmacie gekozen omdat ik bètavakken leuk vond en ik erg nieuwsgierig was naar de werking van het menselijk lichaam. Ik was vooraf vooral benieuwd naar de drukte van de studie, de begrijpelijkheid, mijn studiegenootjes en naar Utrecht als studentenstad.

Inmiddels kan ik vol overtuiging zeggen dat ik erg tevreden ben over mijn keuze. Farmacie heeft mij vanaf het eerste moment geboeid. Het ontwerp, de werking en de complexiteit van zowel het lichaam als het geneesmiddel kunnen werkelijk intrigerend zijn.

Kleinschalig onderwijs

Een ander (naar mijn mening) positief punt is het kleinschalige onderwijs; veel werkvormen worden in kleine groepen gedaan, waardoor je actief met de stof om gaat. Op deze manier word je op theoretische en praktische wijze opgeleid tot een ware geneesmiddelenexpert.

Moeite doen

Wat betreft de drukte was het op het begin wel even wennen. Om mijn vakken (goed) te halen moest ik, in verhouding met de middelbare school, toch wel wat moeite doen. Maar dit heb ik nooit als hinderlijk gezien; de interesse was immers groot.

Gezelligheid

Ook qua gezelligheid in Utrecht/op de studie is het helemaal goed gekomen. Door het kleinschalige onderwijs, relatief veel contacturen en de actieve studievereniging leer je snel andere studenten kennen.

Stage

Kort geleden ben ik begonnen aan de master Farmacie. Dat betekent dat ik binnenkort ook stage zal lopen in de openbare farmacie, de ziekenhuisfarmacie en 'het onderzoek'. Dit zijn tevens de grootste werkvelden voor de afgestudeerden. Voor mij, en voor mijn mede masterstudenten, weer een nieuwe spannende tijd!"

Tessa Jaspers, student Farmacie

Overige testimonials bij Farmacie

Frouwke van Hout, Student Farmacie

"De variatie in vakken spreekt me heel erg aan!"

Dr. Tom Schalekamp

"Bij Farmacie houden we ons bezig met alle facetten van het geneesmiddel."

Chris Prins, student Farmacie

"Laat je niet afschrikken door een beetje schei- of wiskunde!"

Prof. Dr. Fred Schobben

"Ziekenhuisfarmacie, een mooi vak om, samen te werken met vele disciplines."

Cyriel Verkroost

"Naast alleen studeren biedt Utrecht een rijk studentenleven. "