Suzanne van der Meijden, student Wis- en Natuurkunde

"Ik heb voor de dubbele bachelor wiskunde-natuurkunde gekozen omdat het me een grote uitdaging leek en bovendien aansloot bij mijn interesses. De dubbele bachelor in Utrecht is het beste georganiseerd en bovendien vind ik Utrecht een leuke stad, vandaar de keuze voor Utrecht.

De sfeer

Meeloopdagen hebben mij enorm geholpen met mijn keuze, je ervaart de sfeer bij een studie. De sfeer was anders dan ik had verwacht, stiekem verwachtte ik een nogal saaie sfeer maar mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen: bijna elke dag worden door de studievereniging activiteiten georganiseerd die alles behalve saai zijn.

Gefocust blijven

Toch is het belangrijk gefocust te blijven: de dubbele bachelor kost veel tijd en in het begin maak je erg lange dagen. Het eerste jaar is al voor je uitgestippeld en je krijgt te maken met theorie en praktijkvakken. In je tweede jaar kan je zelf kiezen wat je liever doet, hierdoor is het mogelijk om tijd over te houden voor leuke activiteiten. Dit kan doorslaan en tot studievertraging leiden, maar daar heb ik gelukkig geen last van gehad.

Verschil met vwo

Op de universiteit hoef je docenten geen 'u' meer te noemen, je wordt behandeld als gelijke. Ook vakken zijn anders dan je gewend bent: je mag niets meer aannemen, alles moet eerst bewezen worden. Mijn advies voor aankomende studenten is als volgt: denk nooit 'ik stond een 10 op de middelbare school, dus dit komt wel goed', er zijn op de studie namelijk heel veel mensen met tienen op hun eindlijst, dus maak je borst maar nat!"

Suzanne van der Meijden, student Wis- en Natuurkunde