Afstudeerrichtingen/masters

Als je kiest om verder te leren, zijn de mogelijkheden legio. Breda University of Applied Sciences heeft met twee onderwijsinstituten afspraken gemaakt waardoor je je vervolgstudie beter voorbereid en sneller kunt doorlopen.

FH Joanneum, Oostenrijk
Bij FH Joanneum in Kapfenberg (Oostenrijk, bij Graz) kun je doorstuderen aan de hbo-master Energy and Transport Management. Doordat er een overlap bestaat tussen deze master en de studieroute Mobiliteit, kan dit tweejarige mastertraject worden gecomprimeerd naar 14 maanden.

Universiteit Utrecht
Bij de Universiteit Utrecht kun je doorstuderen aan de wetenschappelijke masters planologie en stadsgeografie. De aansluiting tussen deze masters en de studieroutes Mobiliteit en Built Environment (NL) / Ruimtelijke ordening en planologie is geoptimaliseerd. Het pre-mastertraject kan gecombineerd worden met het laatste jaar aan Breda University of Applied Sciences waarna er een directe aansluiting is om in 1 jaar een master aan de Universiteit Utrecht te behalen.

Meer doorstudeermogelijkheden
De opleiding Built Environment (NL) sluit goed aan bij diverse vervolgstudies in het vakgebied op master-niveau. Om door te kunnen studeren aan een masteropleiding na Breda University of Applied Sciences, moet je eerst een pre-mastertraject volgen. De pre-mastertraject worden op desbetreffende universiteiten aangeboden. Na afronding van zo'n traject, kun je aansluitend op diverse universiteiten in één jaar een Master of Science (MSc) graad halen.

Aansluitende masters

Op Qompas MasterKeuze vind je het complete overzicht van aansluitende masters