Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

De wereld van horeca, bakkerij, hospitality en recreatie is constant in beweging. En daar hou jij van. Met de opleiding Docent en kennismanager Consumptieve techniek duik je in de wereld van voedsel, de samenstelling van producten, bereidingstechnieken, smaakbeleving en gastheerschap. En je leert hoe je die kennis op een aantrekkelijke en creatieve manier met anderen kunt delen. Dat kan bijvoorbeeld in een beroep als docent op het vmbo en mbo of als adviseur in het bedrijfsleven.

Tijdens deze 4-jarige hbo-bachelorstudie leer je de theorie en de praktijk op het gebied van food, horeca, bakkerij en recreatie. Zo leer je over producteigenschappen, bereidingstechnieken, de samenstelling van voedingsmiddelen en de presentatie en beleving van een gerecht. Daarnaast leer je hoe mensen leren en hoe je dat goed begeleidt. Vakken als pedagogiek, didactiek, presenteren en communiceren zijn hierbij belangrijk. Al in het eerste jaar van de opleiding maak je kennis met de praktijk tijdens stages. Elke week krijg je 2-3 dagen les en je loopt daarnaast 2-3 dagen stage.

Met de opleiding behaal je de tweedegraads onderwijsbevoegdheid om les te mogen geven over food, horeca, bakkerij of recreatie in het vmbo, mbo en hbo. Je kunt ook aan de slag in het bedrijfsleven of bij de overheid in beroepen waarbij het belangrijk is dat je én veel weet over je vak én mensen daarover laat leren. Denk dan bijvoorbeeld aan: trainer/coach/adviseur in het bedrijfsleven of adviseur bij een branche- of educatieve organisatie. Deze opleiding biedt goede baankansen.

Tijdens de opleiding heb je een grote vrijheid om je eigen keuzes te maken, zodat het jouw eigen, unieke route wordt. Je kunt keuzes maken voor bepaalde thema’s waar je meer over wilt weten, je stageplekken en stageopdrachten. Aeres Hogeschool Wageningen is daarbij een kleinschalige school met een persoonlijke aanpak. Je bent bij ons zeker geen nummer.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Aeres Hogeschool