Lerarenopleiding 2e graad Gezondheidszorg en Welzijn

De studie Lerarenopleiding 2e graad Gezondheidszorg en Welzijn bereidt je voor om les te geven op het gebied van zorg. Een leraar Gezondheidszorg en Welzijn heeft kennis nodig van verschillende vakgebieden: medisch, sociaal en pedagogie. Thema’s die aan de orde komen tijdens de opleiding zijn bijvoorbeeld drugsgebruik, seksualiteit, voeding, sport, communicatie en EHBO.

Je helpt jongeren bewust te worden van hun eigen levensstijl. Daarnaast leer je hoe je actuele en belangrijke thema’s het beste kunt overbrengen op leerlingen en welke leermethoden daarvoor gebruikt kunnen worden. Verder werk je intensief aan je communicatieve sociale vaardigheden; je krijgt immers voortdurend te maken met leerlingen, ouders en collega’s.

Je eerste jaar

Je eerste jaar is een breed basisjaar, waarbij je kennis maakt met het toekomstige beroep van docent. Je oriënteert je op vakken als gezonde voeding, gedrag en anatomie. Vaak volg je ook een stage in het eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Elk havo en vwo-profiel heeft rechtstreeks toegang tot de studie Lerarenopleiding 2e graad Gezondheidszorg en Welzijn.